Τοπικές Ειδήσεις

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις στις ΔΚ Αφάντου-Αρχίπολης, Πεταλούδων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις που γίνονται στη δημοτική ενότητα Αφάντου – Αρχίπολης και στη δημοτική ενότητα Πεταλουδών.

Συγκεκριμένα, στη δημοτική ενότητα Αφάντου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου Led, σε όλη την έκταση της κεντρικής πλατείας.

Την Παρασκευή άρχισαν οι εργασίες για το κλάδεμα των δέντρων και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου της κεντρικής πλατείας εν όψει και του εορτασμού του πολιούχου μας Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε και εκτελέστηκε σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο περιβάλλοντος και πρασίνου κ. Παναγιώτη Σταμάτη, υπό την επίβλεψη της γεωπόνου κ. Γεωργίας Σέντη και την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των δύο πλευρών. Το αποτέλεσμα κρίνεται εξαιρετικό και οι εργασίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Στον οικισμό Αφάντου έχουν αποκατασταθεί πλήρως όλες οι ζημιές και οι βλάβες που προκλήθηκαν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις επιμέρους υποδομές, με την κατασκευή ταπιτιδίων και τη χρήση ασφαλτομείγματος.

Στην Αρχίπολη, έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος. Οι ποταμοί και τα ρέματα έχουν καθαριστεί στο μεγαλύτερο μέρος βάσει της εργολαβίας στην οποία προΐσταται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δια του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη κ.Χρήστου Ευστρατίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των φρεατίων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ κ. Μανέττα κάνοντας χρήση και του αποφρακτικού μηχανήματος. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του προέδρου κ.Γεωργίου Μπακίρη και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη δημοτική ενότητα Πεταλουδών εν όψει της διοργάνωσης του ιστορικού ποδηλατικού γύρου “HISTORICA” ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του δρόμου Μπεβεράνο, που οδηγεί από τα Μαριτσά προς τις Πεταλούδες, με τη συμμετοχή των μηχανημάτων του προσωπικού της ενότητάς μας, του προέδρου των Μαριτσών κ. Παπαδημήτρη και τη συνδρομή της διεύθυνσης καθαριότητας με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κ.Μαγιόγλου Τσαμπίκα.

Το συντονιστικό όργανο που εδρεύει στο δημοτικό μέγαρο Κρεμαστής με επικεφαλής τον κ. Ελευθέριο Βαλσαμίδη σταθερά και με συντονισμένες επιχειρησιακές δράσεις, παρά την έλλειψη μηχανημάτων, αρχίζει να κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας, έχοντας άριστη συνεργασία με όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τη συνεργασία-συμμετοχή όλων των υπηρεσιακών παραγόντων και του προσωπικού, τους οποίους και ευχαριστώ.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες στις παραπάνω δράσεις που μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν τη βελτίωση των υπηρεσιών, της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του νησιού μας σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη στρατηγική που έχει χαράξει ο δήμαρχός μας κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Ο Αντιδήμαρχος Αφάντου & Πεταλουδών

Αναστάσιος Ν. Σπανός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου