Ειδήσεις

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρηματίες της Ρόδου στην Διεθνή Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού «Μite»

Στη Διεθνή Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΕ- Mediterranean International Tourism Exhibition, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και όλων των σημαντικών τουριστικών και οικονομικών θεσμικών φορέων της χώρας και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 19-22 Οκτωβρίου 2017 στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία Αττικής, θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Mediterranean International Tourism Exhibition είναι η κορυφαία παγκόσμια εκδήλωση για τον τουρισμό. Οργανώνεται πρώτη φορά στην καρδιά της Μεσογείου στην Αθήνα και αποτελεί σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα την Μεσόγειο. Στην Μ.Ι.Τ.Ε. αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 350 εκθέτες από ελληνικούς και ξένους προορισμούς και 250 επιλεγμένοι buyers.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους Εκθέτες, οι προκαθορισμένες σημαντικές συναντήσεις τους με κορυφαίους tour operators από παραδοσιακές και αναδυόμενες αγορές, η δυναμική, λειτουργική και αισθητικά άρτια παρουσία των περιπτέρων εξασφαλίζουν την επιτυχία της διοργάνωσης. Στην Mediterranean International Tourism Exhibition οι Εκθέτες θα ενημερώνονται για τις παγκόσμιες τάσεις και τα σύγχρονα εργαλεία στον Τουρισμό από συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια

Οι θεματικές ενότητες και τα συνέδρια της έκθεσης σημαντικά και αφορούν, βιώσιμο τουρισμό και ανάπτυξη, ιατρικό τουρισμό, προσκυνηματικό τουρισμό, δυνατότητες και προοπτικές των ορεινών όγκων, δρόμοι κρασιού, 365 μέρες τουρισμός και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ΜΙΤΕ θα υλοποιηθεί και ειδικό συνέδριο όπου θα παρουσιασθούν οι μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, καθώς η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Ρόδο και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελούν διαχρονικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής του Δήμου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται πολλές εκ των δράσεων της Διεύθυνσης Τουρισμού, καθώς και η συμμετοχή της στις εκθέσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η Ρόδος αποτελεί ούτως ή άλλως έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό και για εναλλακτικές διακοπές, τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η φύση, η ροδίτικη παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση ΜΙΤΕ στην Αθήνα, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή, στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στον κ. Κώστα Χατζίκο το αργότερο μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου