Ειδήσεις

Δίνεται λύση στο πρόβλημα των αστέγων της Ρόδου

Λύση στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 24 άστεγοι συμπολίτες μας αναμένεται να δώσει η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη” που θα εφαρμοσθεί με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας.
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες έστειλαν ήδη την αίτηση για συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο σχετικό πρόγραμμα. Θα γίνουν ενέργειες ώστε να ανακουφιστούν 24 συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τη στέγασή τους. Έχουν συνταχθεί εκθέσεις από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Ρόδου. Τις διαδικασίες θα στηρίξει η ΑΜΚΕ», δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού.
Η προθεσμία για την συμμετοχή των φορέων της ΤΑ στο πρόγραμμα λήγει τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δοθούν 5.000 ευρώ για επιδότηση ενοικίου και 6.000 ευρώ κατά άτομο για επιδότηση εργασίας. Τα χρήματα θα δίδονται σε ιδιοκτήτες κατοικιών για τα μισθώματα και σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για την απασχόληση των δικαιούχων.
Ως ποσό χρηματοδότησης ορίζεται η επιδότηση ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα ενοικίασης αγροτεμαχίου και αγοράς βασικού εξοπλισμού μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ σε περίπτωση ενασχολησης με τον αγροτικό τομέα.
Προβλέπεται, επίσης, επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης με επιδότηση για ενοικίαση επαγγελματικού χώρου και αγοράς εξοπλισμού μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπέβαλε την 12η Σεπτεμβρίου 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους», που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης στα μέλη 62.000 νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 165.000 άτομα, καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.
Επίδιώκεται να μετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

“Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρέχεται στήριξη και τροφή σε οικιογένειες που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ανακοινώσεις θα γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα”, δήλωσε η κ. Λίτσα Κρεμαστινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου