Ρεπορτάζ

Τα μένεα κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου πνέουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Λίνδου

Τα μένεα κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου πνέουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Λίνδου αφού παρά τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις, τις πρωτοβουλίες και τις εργολαβίες δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο μείζον θέμα των διακοπών υδροδότησης από την Κάλαθο έως τους Πεύκους.

Οι διακοπές στην υδροδότηση ακόμη και μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, που αναγκάζονται να εξυπηρετούν τους πελάτες τους με εμφιαλωμένα νερά ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, δυσφημίζει το νησί παγκοσμίως ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι κάτοικοι της περιοχής καθημερινά υποφέρουν.
Η πλειονότητα των γεωτρήσεων της περιοχής είναι εξαλλου υφάλμυρες και λόγω της λειψυδρίας, οι περισσότερες αρχίζουν να στερεύουν.
Είναι προφανές ότι η έλλειψη νερού προκαλεί δυσλειτουργίες και στην πυρασφάλεια των επιχειρήσεων ενώ είναι αυτονόητες και οι επιπτώσεις στα μέτρα προστασίας τους και από τον κορωνοϊο αφού στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως η καθαριότητα, δεν γίνονται όπως προβλέπεται.
Η ΔΕΥΑ Ρόδου περιορίζεται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι σημειώνονται βλάβες στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, ότι το πρόβλημα οφείλεται σε πτώση της πίεσης και γενικώς περιορίζεται σε μια επικοινωνιακού τύπου αντιμετώπιση του θέματος, που έχει καταστεί το υπ’ αρίθμ 1 κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή.
Η συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και η αποκατάσταση των βλαβών δεν είναι επαρκής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την διαχείριση του προσωπικού της επιχείρησης την ώρα που εδώ και ένα χρόνο η ΔΕΥΑΡ διαβεβαιώνει ότι τα προβλήματα βαίνουν προς επίλυση με την ανάθεση της αποκατάστασης των βλαβών στις Δημοτικές Ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου, σε εργολάβο.
Από τον Ιανουάριο του 2019 εξάλλου η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου γνωμοδότησε θετικά για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του έργου που αφορά στη σύνδεση του αγωγού ύδρευσης από τα διυλιστήρια της περιοχής Χαράκι Μαλώνας – Ρόδου, έως τις γεωτρήσεις της Λίνδου που βρίσκονται στην περιοχή Καλάθου – Ρόδου, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για επάρκεια νερού.

Κάθε χρόνο αναπτύσσονται δυσάρεστες καταστάσεις με πολλά μεγάλα παράπονα από τα τουριστικά πρακτορεία που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της περιοχής, γεγονός που έχει προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου