Ειδήσεις

Self test για σχολεία: Αλλαγές στη διαδικασία – Πού θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με τους μαθητές να επιστρέφουν πια, κανονικά στα θρανία. Έτσι, κατά τη διέλευση του μαθητή στην αίθουσα διδασκαλίας για την πρώτη εβδομάδα ισχύουν διαφορετικές μέρες για τα self test. Δηλαδή, κάθε μαθητής θα προμηθεύεται έξι δωρεάν self tests με τα οποία θα καλύπτει τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων.

Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η δήλωση του self test γίνεται εδώ ή με εκτύπωση της κάρτας μαθητή

Ο έλεγχος με self-test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Maria    13.09.2021 18:36

  Το λάθος είναι ότι δεν χορηγούνται δωρεάν self test στους εμβολιασμένους μαθητές! Δηλαδή ένας εμβολιασμένος μαθητής με κορωνοϊό, ασυμπτωματικός, θα συνεχίσει να πηγαίνει σχολείο και να μεταδίδει μιας και δεν θα υποβάλετε έστω και 2 φορές το μήνα σε τεστ!

 • Μαρία    13.09.2021 18:07

  Έτσι είναι κανένας γονέας δεν κάνει τεστ στο παιδί του είναι κοροϊδία το self test αλίμονο σε μας τους εκπαιδευτικούς που δεν μας προφυλάσσει κάνεις μόνο για την ασφάλεια των μαθητών ακούμε να μιλάνε, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών

 • Peggy    13.09.2021 17:32

  Όλα άψογα τα κανονίσατε…ανάθεμα κι αν κάνει κανείς γονέας self test στο παιδί του. Όλοι απλώς δηλώνουν αρνητικό αποτέλεσμα. Χαμουλης προβλέπεται!

 • Giotak    13.09.2021 00:05

  Που ακριβώς είναι η αλλαγή στην διαδικασία;ο τρόπος είναι ακριβώς ο ίδιος ,οι ημέρες αλλάζουν

 • ΝΙΚΟΣ ΓΑΜΠΙΕΡΑΚΗΣ    12.09.2021 21:59

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΊ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΣΧΟΣ Κ ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥΣ

Σχολιασμός άρθρου