Βορειοανατολική πορεία ακολουθεί τις τελευταίες ώρες το Oruc Reis, χωρίς να είναι σαφές προς τα που κατευθύνεται και αν αυτό αποτελεί προάγγελο κλιμάκωσης εκ μέρους της Άγκυρας και ανανέωσης της NAVTEX η οποία εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα. Σε ανάρτηση του ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωσταντίνος Φίλης επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το τουρκικό σκάφος πλέει με μεγάλη ταχύτητα (10κόμβους) βορειοανατολικά προς τον κόλπο της Αττάλειας.

 

Η πλήρης ανάρτηση στο Facebook του κ. Φίλη:

«Πληροφορίες για τεχνικό πρόβλημα του Ορούτς Ρέις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ελέγχεται βέβαια η αξιοπιστία της πληροφορίας. Μη λησμονούμε ότι στον πόλεμο προπαγάνδας η Άγκυρα παίρνει υψηλή βαθμολογία, όπως άλλωστε και στη δοκιμασία αντοχών. Αλλά ίσως να οφείλεται και σε άλλον λόγο ή λόγους η τεχνική αστοχία. Ας περιμένουμε πρώτα την επιβεβαίωση και μετά αξιολογούμε την εξέλιξη.
Νεοτέρες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποχώρηση του Ορούτς Ρέις, καθώς πλέει με μεγάλη ταχύτητα (10 κόμβους) βορειοανατολικά προς τον κόλπο της Αττάλειας. Ίδωμεν».

Πηγή: liberal.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ