Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης και ο γραμματέας Γιώργος Παυλίδης, η ΕΠΣΔ απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με την οποία διαμαρτυρόταν για τον νέο ΚΑΠ που επιτρέπει σε μη ιατρούς να ασκούν ιατρικά καθήκοντα στα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων υποδομής.
Αναλυτικά:
«Η ΕΠΣΔ σε απάντηση της επιστολής του Ι.Σ.Ρ. με Θέμα: ΄΄Διαμαρτυρία, για το νέο κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου που επιτρέπει την άσκηση ιατρικών καθηκόντων από μη ιατρούς΄΄.
Ρόδος, 12 Σεπτεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 1193
Προς: Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου
Υπόψη Προέδρου: κ. Μαντά
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του εγγράφου σας με αρ. πρωτ.:984/2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πράγματι από τις αρχές του καλοκαιριού στο Νέο ΚΑΠ για το έτος 2018 υπάρχει η απόφαση αυτή που περιγράφεται στο έγγραφό σας.
Σας πληροφορούμε όμως, τόσο εσάς, μα κυρίως τους αθλητές και τους παράγοντες της Ένωσης μας, ότι η σημερινή διοίκηση της Ένωσης είναι τόσο ευαισθητοποιημένη στο θέμα αυτό, δηλαδή της υποχρεωτικής παρουσίας ιατρού στα γήπεδα και μόνο γιατρού χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και έχοντας συνάμα υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που υπηρετεί έχει ήδη σε ανύποπτο χρόνο πράξει τα δέοντα (βλέπε προκηρύξεις πρωταθλημάτων της ΕΠΣΔ 2018-2019) καθώς και τα προηγούμενα έτη.
Η Ένωσή μας, αθόρυβα προβαίνει όπου εκείνη κρίνει σε διορθωτικές ενέργειες, χωρίς να χρειάζεται υποδείξεις, έχοντας πάντα κατά νου την προώθηση του αθλήματος που υπηρετεί με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, με αρωγούς τους αφανείς παράγοντες που όλοι μαζί ματώνουμε για τον σκοπό αυτό.
Με μια καλλίτερη διαχείριση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπισθεί καλλίτερα η διασπορά αυτών των ειδήσεων και να τεθεί το θέμα στην σωστή του βάση.
Παρόλα αυτά, τις αιτιάσεις σας μπορείτε να τις απευθύνετε στον Π.Ι.Σ. που για το ευαίσθητο αυτό θέμα ήταν άφωνος, σε αντίθεση με άλλους φορείς που ήταν παρόντες στη Γ.Σ. των Ενώσεων- Μελών της ΕΠΟ και υπερασπίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών τους.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια και αρωγοί σας στο θέμα αυτό».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ