Μηδενική αύξηση στα τουριστικά έσοδα προβλέπει η οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζα σχετικά με τις προοπτικές του 2019, ενώ η τουριστική δραστηριότητα εκτιμάται ότι φέτος δεν θα έχει ουσιαστική συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ.

Οι τουριστικές εισπράξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία επιβραδυνθήκαν στο 6,7% ετησίως τον Απρίλιο (23,3% ετησίως το 4μηνο), με κόπωση της γερμανικής αγοράς, σύμφωνα με την ΕΤΕ
Η αυξημένη εξωστρέφεια που καθιστά την ελληνική οικονομία περισσότερο ευάλωτη στην επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αποτυπώνεται και στη στασιμότητα των διεθνών τουριστικών αφίξεων στο 4μηνο του 2019.

Για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, ο τουρισμός θα μπορούσε να συμβάλλει σε ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, μόνο αν κινηθούν θετικά τα τουριστικά έσοδα (αύξηση μεγαλύτερη του 2% ετησίως) και υπάρξει ήπια βελτίωση των τάσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οπως επισημαίνει η ΕTE επισημαίνει ότι οι δαπάνες των Ελλήνων για τουριστικές υπηρεσίες στο εξωτερικό παρουσιάζουν αύξηση 22,8% το α’ 4μηνο του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 καθώς και αύξηση 15% για το οικονομικό έτος του 2018, από τις μεγαλύτερες αυξήσεις από την αρχή της κρίσης.

. πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ