Όπου φτωχός και η μοίρα του… Την ανάγκη μας έχει μια οικογένεια από την Ρόδο, που για λόγους υγείας βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα. Η οικογένεια του Χρήστου Σκέντζα και της Αμαλίας Φλώρου με τα τρία τους παιδιά, 4, 5 και 6 ετών επέστρεψαν στο σπίτι τους στους Αγίους Αποστόλους, και το βρήκαν στην κυριολεξία ρημαδιό!
Το ζευγάρι, επέστρεψε από την Αθήνα όπου είχε μεταβεί για να παράσχει βοήθεια στην καρκινοπαθή μητέρα του Χρήστου και τον νεφροπαθή πατέρα του, τα προβλήματα της υγείας των οποίων δεν τους επιτρέπουν να έρθουν στη Ρόδο, πόσω μάλλον να μείνουν στο σπίτι, που το νεαρό ζευγάρι επιστρέφοντας, βρήκε παραβιασμένο και λεηλατημένο για πολλοστή φορά.
Το φτωχικό σπίτι που διαμένουν όλοι μαζί βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους, και όσο διάστημα η οικογένεια βρισκόταν στην Αθήνα, άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι τους στη Ρόδο για μια ακόμη φορά, αποξηλώνοντας ό,τι μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους δράστες. Το ρεύμα ξανασυνδέθηκε με την βοήθεια ενός γείτονα, ενώ τοποθετήθηκαν πρόχειρα λαμαρίνες για στέγη, και σιγά σιγά η οικογένεια προσπαθεί να καταστήσει ξανά κατοικήσιμο το σπίτι.
Τόσο η ίδια η Αμαλία όσο και ο σύντροφός της είναι άνεργοι, και χρειάζονται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα για τα τρία μικρά παιδιά τους.
Η Αμαλία, μιλώντας στην “δ” έκανε γνωστό πως η πεθερά της στις 16 Ιουλίου θα υποβληθεί σε νέο σχήμα θεραπείας καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού, ενώ ο πεθερός της ο οποίος είναι επί χρόνια αιμοκαθερόμενος, θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αφού μετά από ατύχημα υπέστη κάταγμα στη λεκάνη.
«Δεν είμαστε τσιγγάνοι, είμαστε Ελληνες πολίτες, ζούμε στη Ρόδο μαζί με τα πεθερικά μου στο σπίτι μας στους Αγίους Αποστόλους. Οσο είμαστε στην Αθήνα μπήκαν κάποιοι στο σπίτι και το διέλυσαν. Είναι η τρίτη φορά που μας διαλύουν το σπίτι. Το ίδιο είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές που λείψαμε για λόγους υγείας και χρειάστηκε να μείνουμε σε σκηνή μέχρι να το ξαναφτιάξουμε. Τώρα πάλι τα ίδια. Κι εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε άνεργοι και ζούμε με μικρή σύνταξη της πεθεράς μου η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και το βοήθημα που παίρνει ο πεθερός μου ως νεφροπαθής. Την προηγούμενη φορά με βοήθησε ο κόσμος και ξαναφτιάξαμε το σπίτι μας, τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει… Δεν έχω ούτε φαγητό για τα παιδιά. Ζητάω μια δουλειά, γιατί έμεινα άνεργη και ο σύντροφός μου επίσης», λέει στην “δ” η Αμαλία η οποία χρειάστηκε πολλές φορές να ζητιανέψει στους δρόμους της Αθήνας, καθώς πέρα από τις ανάγκες των παιδιών της πρέπει να καλύψει και τις ανάγκες των ασθενών πεθερικών της.
Μάλιστα, όταν ζητούσε βοήθεια στους δρόμους της Αθήνας, την είδε μια ευαισθητοποιημένη κυρία, η οποία δημοσίευσε την ιστορία της στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθεί η οικογένεια.
Η Αμαλία ζητά εργασία ως καθαρίστρια, προκειμένου να καταφέρει να στήσει ξανά το σπίτι της στο οποίο διαμένει με τον σύντροφο και τα τρία παιδιά τους.
Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με την Αμαλία για να της προσφέρουν εργασία ή επιθυμούν να βοηθήσουν με άλλο τρόπο, μπορούν να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 6946 794507. Επίσης υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, στο όνομα της Αμαλίας Φλώρου: GR 7401106470000064760250056.

Στη φωτογραφία πάνω, διακρίνεται η Αμαλία, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ των Αθηνών όπου πολλές φορές τον χειμώνα χρειάστηκε να ζητήσει την βοήθεια των περαστικών για τις ανάγκες της οικογένειάς της

Στις φωτογραφίες κάτω αποτυπώνεται η κατάσταση που βρίσκεται το σπίτι που διαμένει με την οικογένειά της:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ