Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Ούτε έξω από το Νοσοκομείου Ρόδου δεν πέρασε ο Κικίλιας

Απόδειξη της υποβάθμισης και της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας στα νησιά»

«Ένας Υπουργός Υγείας που προσπαθούσε να αποφύγει τις ευθύνες του, έτσι εμφανίστηκε χθες στη Ρόδο ο κ. Κικίλιας. Μέσα σε αυτή την επικοινωνιακή φούσκα που προσπάθησε να κατασκευάσει με την επίσκεψή του, απέφυγε επιμελώς να επισκεφθεί την μεγαλύτερη δομή Υγείας της Δωδεκανήσου, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προφανώς για να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα: ότι το Νοσοκομείο του νησιού παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η καθημερινή του λειτουργία.

Ενώ σχετικά με τους εμβολιασμούς, δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για τα πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις που βίωσαν οι νησιώτες, κυρίως λόγω έλλειψης επαρκών εμβολιαστικών κέντρων και εξειδικευμένου προσωπικού. Η αλήθεια είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός στα νησιά καθυστέρησε δραματικά, ξεκίνησε σχεδόν μαζί με την επίσημη έναρξη του Τουρισμού και το εμβολιαστικό κέντρο Ρόδου εγκαινιάστηκε μόλις στις 22/5, με δανεικό προσωπικό.

Άρα, τι ακριβώς έκανε στη Ρόδο ο Υπουργός Υγείας, εκτός από το να δώσει τις ευλογίες του για μια ακόμη νέα διαφημιστική καμπάνια εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού, την ώρα που η Δημόσια Υγεία διψάει για πόρους και κονδύλια και οι τοπικές Οικονομίες βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης;

Ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Υπουργός υποτιμά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝΡ, αρνείται να το επισκεφθεί και κάνει βόλτες σαν ανέμελος τουρίστας στα νησιά μας, την ώρα που οι νησιωτικές δομές Υγείας είναι υποστελεχωμένες, έχουν βασικές ελλείψεις σε μηχανήματα, δεν έχουν ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και βρίσκονται αντιμέτωπες με κομβικές μειώσεις προϋπολογισμών.

Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Katrin    13.06.2021 08:43

    Τα νοσοκομεία στα Δωδεκάνησα έχουν πολλά προβληματα δεκαετίας τώρα. Κανένας μα κανένας βουλευτής της Δωδεκανήσου δεν έκανε το παραμικρο για τον τομέα υγείας. Οι δηλώσεις από τα έδρανα είναι γνωστές. Έργα κυριοι έργα μπορειτε

Σχολιασμός άρθρου