Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Δωδεκανήσου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Ρόδο

Για να τα «ψάλλει» σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί έκανε ταξίδι «αστραπή» ο Υπουργός Υγείας στη Ρόδο, με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο να συμπληρώνουν το παραλήρημα.

Παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας , από την ώρα που άνοιξαν επιτέλους τα ραντεβού, προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, φορτώνουν τις καθυστερήσεις στην ατομική ευθύνη.

Συνδέουν μάλιστα κάθε πιθανό εκτροχιασμό της οικονομίας και του τουρισμού, με την πορεία του εμβολιασμού, αφήνοντας στο σκοτάδι την τραγική γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αλήθεια πόσο σεβασμό έδειξε ο Υπουργός και η κυβέρνησή του «στον κόπο και την προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών μας, που δίνουν μάχη όλους αυτούς τους μήνες να μας φροντίσουν», όπως δήλωσε και ο ίδιος; Ακόμα με έναν αναισθησιολόγο προσπαθεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, που την ύπαρξή του αγνόησε εντελώς.

Θέλει πολύ θράσος όταν απαξιώνεις κάθε κραυγή απόγνωσης των υγειονομικών του Νοσοκομείου μας για τις εγκληματικές ελλείψεις σε προσωπικό, να καλείς τον κόσμο, που στέκεται καθολικά στο πλευρό τους να τους σεβαστεί.

Μάταια ο Υπουργός Υγείας προσπαθεί να εξιλεωθεί από τις ευθύνες του για το χάλι του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, , είναι αναγκαίος για την προστασία από την πανδημία, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. Για να γίνει όμως γρήγορα, δωρεάν και με ασφάλεια για όλους, απαιτείται ένα πλήρως ανεπτυγμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, που θα ενημερώνει για τα οφέλη του εμβολιασμού , θα καθορίζει τις προτεραιότητες, θα διαθέτει σε επάρκεια όλα τα ασφαλή εμβόλια και θα επιλέγει το καταλληλότερο ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό, θα παρακολουθεί συστηματικά την πορεία των εμβολιασμένων, ώστε να εμπλουτίζεται η επιστημονική γνώση και να υπάρχει έγκαιρη ιατρική παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες.

Για όλα αυτά δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται μάχες από εργαζόμενους, υγειονομικούς, σωματεία και φορείς, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν και αντιμετωπίζουν την Υγεία ως «κόστος». Γιατί ακόμα κι ο καθολικός εμβολιασμός δεν μπορεί να «υποκαταστήσει» τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου