Ειδήσεις

Μεγάλο ‘deal’ με Κουβέιτ για επενδύσεις και Τουρισμό

Κουβέιτ και Ελλάδα «έκλεισαν» δυο νέες συμφωνίες, η μία για την προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και η δεύτερη για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Τις υπογραφές έβαλαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο ΥΠΕΞ του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που προηγήθηκε της υπογραφής των συμφωνιών συζητήθηκαν σε κοινό πνεύμα τα διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα.

«Το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δεδομένου ότι το Κουβέιτ αυτή την περίοδο προεδρεύει στο Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου και στο Συμβούλιο του Κόλπου και η Ελλάδα προεδρεύει της ΕΕ και ακόμη διαπιστώθηκε «κοινή προσέγγιση στα διεθνή θέματα», συζητήθηκε η ανάληψη «κοινών πρωτοβουλιών» ενώ έγινε κατανοητή η επιθυμία του Κουβέιτ να απαλλαγούν οι πολίτες από την υποχρέωση θεώρησης για ταξίδια εντός της ζώνης Σένγκεν.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε χειροπιαστά και απτά αποτελέσματα, αλλά και να ενθαρρυνθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, αναφέροντας ενδεικτικά τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Με τη σειρά του ο Σεΐχης έκανε λόγο για «μεγάλες δυνατότητες» οικονομικής συνεργασίας, ενώ επεσήμανε πως «οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν με επιτυχία».

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να διαμορφωθεί ένα «πολύ πιο δυναμικό πλαίσιο» στις ήδη καλές διμερείς σχέσεις.

Να σημειωθεί πως ο σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ μαζί με τον κ. Βενιζέλο εγκαινίασαν τα νέα γραφεία της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αλλά και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αξία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου