Ρεπορτάζ

Oι νέοι δίνουν τη μάχη της γενιάς τους για ένα καλύτερο αύριο! Tο KIN.AΛ. βγάζει τους νέους μπροστά

Τους νέους μπροστά, βγάζει το ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων της 26ης Μαΐου, καλώντας τους «να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους, για ένα καλύτερο αύριο».
Το κάλεσμα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. στους νέους, αφορά τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές και όπως φαίνεται στη Ρόδο βρήκε απήχηση.
Εξι νέα πρόσωπα, ένα κορίτσι και πέντε αγόρια, με τους μικρότερους υποψήφιους του ΚΙΝ.ΑΛ. σε Δήμο και Περιφέρεια να είναι μόλις 22 ετών, διεκδικούν μια θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα στη «δημοκρατική», μας… συστήνονται και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους σε μια περίοδο που η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό στη συνείδηση των πολιτών, εκείνοι τολμούν να βγουν μπροστά.

Κατερίνα Διακογεωργίου – Υποψήφια με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του κ. Μανώλη Γλυνού

Η Κατερίνα Διακογεωργίου γεννήθηκε το 1991, είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (B.Ed). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με άριστα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (M.Sc). Ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα και μελέτη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής της χώρας μας σε προπτυχιακό επίπεδο με την πτυχιακή της εργασία με θέμα τους Υπουργούς Παιδείας του Ελληνικού Κράτους (1833-1910) και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με την ανάλυση του Πολιτικού Λόγου στις Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις 1895, 1899 και 1913. Από το 2018 είναι Μέλος της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρίας της Ελλάδος. Είναι Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής.
«Η γενιά μου έχει αναλάβει ευθύνες και έχει υποστεί επιπτώσεις που δεν τις προκάλεσε. Προσωπικά, δεν θεωρώ και δεν περιμένω να μας λύσουν όλα τα προβλήματα μας οι προηγούμενες γενιές. Οι νέοι οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ώστε να πάψει η κοινωνία να μας θεωρεί απαθείς μπροστά σε προβλήματα που δεν ευθυνόμαστε. Χωρίς να αμφισβητούμε την πείρα και σε συνεργασία με τους παλιούς που αξίζουν μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε. Στη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” οι νέοι θα είμαστε προτεραιότητα και όχι κομπάρσοι».

Νίκος Μουτσάκης – Υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του κ. Μανώλη Γλυνού

O Νίκος-Μάριος Μουτσάκης, γεννήθηκε το 1996 και είναι τελειόφοιτος φοιτητής της Νομικής ΑΠΘ. Στα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη πολιτική δράση στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής στον οποίο διετέλεσε γενικός γραμματέας, εκπροσωπώντας την Ανεξάρτητη Φοιτητική Πρωτοβουλία. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια πολιτικού και νομικού ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα διετέλεσε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών και δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης. Από το 2018 είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Κινήματος Αλλαγής Ρόδου και μέλος του Τομέα Τουρισμού του κόμματος.
«Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους με ιδέες και όραμα να ασχοληθούν με τα κοινά κι εξασφαλίζει τη συνέχεια στη διοίκηση και την αστική ανθεκτικότητα. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζω να εκπροσωπήσω τη γενιά μου και να δείξω πως, μαζί με τους υπόλοιπους νέους, είμαστε εδώ και ζητάμε ευθύνες, ευκαιρίες και αρμοδιότητες. Θέλουμε να διαμορφώσουμε τη κοινωνία του μέλλοντος σε κάθε επίπεδο και θα το καταφέρουμε».

Μερκούριος Κυπριώτης – Υποψήφιος με την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Ο Μερκούρης Κυπριώτης, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1996. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ και από την πρώτη μέρα αγωνίστηκε για ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πτυχίο στην αγορά εργασίας.
«Η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Θα είμαι υποψήφιος με την Παράταξη “Ρόδος, δύναμη Πολιτών” στο πλευρό του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου. Πιστεύω πως οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και να έχουν άποψη για τον τόπο τους. Θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία να φέρω την ΑΛΛΑΓΗ χρησιμοποιώντας όλα μας τα όπλα για μια καλύτερη Ρόδο Όντας ένας από τους μικρότερους υποψηφίους οραματίζομαι μια Ρόδο με μέλλον προοπτική και σε όλους τους τομείς ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να ενισχύσουμε την ΦΩΝΗ της νεολαίας».

Ηλίας Χατζηαντώνης – Υποψήφιος με την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Ο Νίκος Χατζηαντώνης γεννήθηκε το 1981, είναι καθηγητής- φιλόλογος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και κάτοχος πτυχίου και γνώστης Αγγλικών και Η/Υ. Είναι αναπληρωτής γραμματέας στην τοπική ενότητα Ρόδου του ΚΙΝ.ΑΛ., έχει διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ρόδου. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Ο.Π.Α.Ρ., μέλος του Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Ο.Π. Αιρετό μέλος του Δ.Σ. στην τοπική κοινότητα Κοσκινού από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου «Η ΕΝΩΣΗ».
«Συστρατεύομαι και συμπορεύομαι με τον Φώτη Χατζηδιάκο, με τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της Ρόδου που έχουν τις ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία το όραμα και την αδήριτη διάθεση να πραγματοποιήσουν την πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού μας και κυρίως να επιτύχουν την ευημερία και την ποιοτικότερη ζωή των πολιτών μας. Ως νέος άνθρωπος έχω ηθικό χρέος να συμμετέχω και όχι να απέχω από αυτό το προσκλητήριο ελπίδας και προοπτικής του νησιού μου, της Ρόδου μου».

Νίκος Σαμαρόπουλος – Υποψήφιος με την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» του κ. Φώτη Χατζηδιάκου

Γεννήθηκε το 1990. Αποφοίτησε το 2013 ως Πολιτικός Επιστήμονας ΠΕ και συνέχισε τις σπουδές του στη Ρόδο στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) το 2016. Επιπρόσθετα αποφοίτησε από τη σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός το 2013-2014. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Προπονητών Μαχητικών Αθλημάτων (ΕΟΜΑ) το 2017. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Φοιτητών Ρεθύμνης και πρώτος πρόεδρός του. Από το 2018 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ονηλατών Λίνδου ”ο Κλεόβουλος” και αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου Γενναδίου ”ο Φλοίσβος”. Εργάζεται ως προπονητής εκγύμνασης και μαχητικών αθλημάτων διατηρώντας σχολή στη Λίνδο και στη Νότια Ρόδο καθώς υπήρξε και αθλητής με συμμετοχή σε αγώνες.

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, γιατί πιστεύω ότι είναι προσιτός σε κάθε πολίτη και κυρίως σε όλους τους νέους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το όραμά τους. Ζω και εργάζομαι στη Νότια Ρόδο, λόγω της εργασίας μου είμαι κοντά στους νέους και στα παιδιά. Εχω αγάπη για τον αθλητισμό και για τον πολιτισμό, τομείς όπου πιστεύω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, παράλληλα με την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σε μια περιοχή, απομακρυσμένη γεωγραφικά από το κέντρο της πόλης, αλλά με μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα και πολλούς νέους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Νότια Ρόδο».

Νίκος Τρίπης – Υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του κ. Μανώλη Γλυνού

Ο Νίκος Τρίπης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1980. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Τουρισμού στο University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας. Συνεργάστηκε με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ως Οικονομολόγος και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Εργάστηκε στην Τράπεζα Δωδεκανήσου στο τμήμα Χορηγήσεων, ενώ από το 2010 έως και σήμερα εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα στο τμήμα Επιχειρηματικής Πίστης.
Το 2010 εξελέγη σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου με την παράταξη του τ. Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά «Αλλάζουμε τη Ρόδο» και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου.

Είναι Γραμματέας του Νομαρχιακού Παραρτήματος Δωδεκανήσου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζα (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής.
«Η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την ανάγκη των ίδιων των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου για μια ποιοτικότερη ζωή, σε έναν καλύτερο τόπο. Από την ανάγκη για αντικατάσταση της πολιτικής του χθες με την πολιτική του σήμερα. Και για εμένα σύγχρονη πολιτική του σήμερα σημαίνει σχεδιασμός, υιοθέτηση και υλοποίηση λύσεων στα προβλήματα του τόπου μας, και όχι απλά η διεκδίκηση της εξουσίας. Σημαίνει ότι ο πολίτης συμμετέχει, γνωρίζει, απαιτεί και συνδιαμορφώνει την πολιτική ατζέντα, κι αυτήν την ατζέντα υπηρετεί ο Μανώλης Γλυνός. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μετατρέψουμε αυτά που κάποιοι θεωρούν μειονεκτήματα της Περιφέρειας μας, στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου