Τοπικές Ειδήσεις

Πρωτοβουλία για τη βιώσιμη γεωργία σε Κρήτη και Ρόδο από την Tui

Τη βιώσιμη γεωργία στην Κρήτη και τη Ρόδο θα υποστηρίξει η Tui μέσω της τριετούς πρωτοβουλίας της Tui, “Field to Fork Greece”, δηλαδή “από το χωράφι στο πιάτο”.

Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει περισσότερους από 500 αγρότες με τοπικές μονάδες παραγωγής τροφίμων και ξενοδοχεία στα νησιά.

Η παραγωγή ελαιολάδου, κρασιού, αβοκάντο, μελιού, αρωματικών φυτών και άλλων προϊόντων θα αποτελέσει στόχο, με 300 αγρότες στην Κρήτη και 200 στη Ρόδο να επωφελούνται από την πρωτοβουλία.

Το σχέδιο του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Tui Care φιλοδοξεί στη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών εισοδήματος για τους παραγωγούς και στην αύξηση της προσφοράς και της ποικιλίας βιώσιμων τροφίμων, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσει το προσωπικό και τους επισκέπτες σχετικά με την ελληνική γαστρονομία.

Το προσωπικό των επιχειρήσεων θα λάβει εξατομικευμένη εκπαίδευση σχετικά με τη γαστρονομική κληρονομιά στην Ελλάδα και θα μάθει πώς να μιλάει για τη βιώσιμη γεωργία ως μοχλό υγιεινής διατροφής, προστασίας του εδάφους, βελτίωσης των μέσων διαβίωσης και αγροτουρισμού.

Το Tui Field to Fork Greece παρουσιάστηκε σε workshop, καλώντας τους ενδιαφερόμενους φορείς να ασχοληθούν με το θέμα της αναγεννητικής διατροφής στον τομέα του τουρισμού.

Η εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από τα υπουργεία γεωργίας και τουρισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εταίρους της φιλοξενίας και τις τοπικές μονάδες παραγωγής τροφίμων για να δικτυωθούν και να συζητήσουν θέματα όπως η υγεία του εδάφους, ο σχεδιασμός κυκλικών συστημάτων τροφίμων, η πιστοποίηση και ο ρόλος των ξενοδοχείων ως κόμβων αναγέννησης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Tui Care Foundation κ. Alexander Panczuk δήλωσε ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε “μετασχηματιστική αλλαγή” στο γεωργικό τοπίο της Κρήτης και της Ρόδου.

Και πρόσθεσε: “Υποστηρίζοντας τους τοπικούς αγρότες στην Κρήτη και τη Ρόδο για να μεταβούν σε αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές, προωθούμε τη βιωσιμότητα στην παραγωγή τροφίμων και δημιουργούμε ένα κυματοειδές αποτέλεσμα σε ολόκληρη την περιοχή.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, όχι μόνο για τις τοπικές κοινότητες αλλά και για τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού και αναγεννητικού μέλλοντος για αυτά τα όμορφα νησιά”.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου