Τοπικές Ειδήσεις

“Σα να μην έφταναν τα προβλήματα των εποχικών εργαζομένων, τώρα η Κυβέρνηση «εισάγει» φθηνά εργατικά χέρια με διακρατικές συμφωνίες”

Παρατίθενται σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι “Kos TV” και στη δημοσιογράφο Σοφία Μίντζια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

 

Ø Πλέον δεν χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση για να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζόμενους, χρειάζεται πολιτική αλλαγή

«Τα προβλήματα των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό διογκώθηκαν με τις συνέπειες της πανδημίας, τις συνεχείς αναστολές εργασίας και την επισφάλεια. Επιπλέον, με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήδη από το φθινόπωρο μπήκαμε σε μία περίοδο που η ακρίβεια έχει τινάξει τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς, έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία λειτουργεί ως επιταχυντής της ακρίβειας»

«Γι’ αυτό το λόγο, και με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων τουρισμού-επισιτισμού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η φωνή αγωνίας που εκπέμπουν μέσα σε αυτήν την πολυσύνθετη κρίση, απαιτεί τη στήριξη όλων μας και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Για παράδειγμα, είναι κρίσιμο να υπάρξει παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι οι συμπολίτες μας να επιστρέψουν στη δουλειά τους καθώς και να επανέλθει το ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία. Σημαντική είναι επίσης, η εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, διότι από πέρσι, λόγω του Νόμου Χατζηδάκη, έχουμε δει να γίνεται χρήση ατομικών συμβάσεων και να μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συντηρήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους».

«Και ενώ χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν να βρουν δουλειά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να συμπιέσουν το κόστος τους για να επιβιώσουν, η Κυβέρνηση κάνει διακρατικές συμφωνίες με χώρες της Ασίας προκειμένου να έρθουν εργαζόμενοι με χαμηλότερους μισθούς από τον δικό μας κατώτατο».

«Άμεσα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με γνώμονα την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη λειτουργία των θεσμών και των δημόσιων οργανισμών υπέρ των πολιτών. Για παράδειγμα, η ΔΕΗ να λειτουργεί ως κοινωφελής επιχείρηση και όχι ως κερδοσκοπική εταιρεία που εξοντώνει τους πολίτες. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. Τους έχει βάλει στο στόχαστρο για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που, στηρίζουν την ίδια από την πρώτη στιγμή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου