Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η δήλωση διακοπής της εργολαβίας στη Ροδιακή Επαυλη

Με απόφαση που εξέδωσε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων την 10η Μαρτίου 2020 απορρίφθηκε η υποβληθείσα από την εταιρεία “ΑΝΑΞ” δήλωση διακοπής εργασιών στην Ροδιακή Επαυλη.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης κ. Γεώργιος Χατζάκης ο λόγος τον οποίον αναφέρει ο ανάδοχος πλέον δεν υφίσταται και οι εργασίες μπορούν να εκτελεστούν κανονικά.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία “ΑΝΑΞ”, η οποία έχει αναλάβει την αποκατάσταση του κτηρίου της “Ροδιακής Έπαυλης”, με ειδική δήλωσή της προς την Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, έκανε γνωστό ότι διακόπτει τις εργασίες, με υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής και του κυρίου του έργου.
Ανέφερε ειδικότερα τα εξής:
«Με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι διακόπτουμε τις εργασίες εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση κτηρίου Ροδιακής έπαυλης». Η διακοπή αυτή οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής και του κυρίου του έργου, όπως εκτίθεται λεπτομερώς κατωτέρω.
Την 4/12/2019 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΑΝΑΞ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 2/66762.
Την 19/12/2019 υποβάλλαμε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής έργου με αίτησή μας, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 2/69889.
Την 19/12/2019 υποβάλλαμε αίτηση με την οποία ζητούσαμε την απομάκρυνση από το χώρο του έργου την υπηρεσία της βιβλιοθήκης του Δήμου Ρόδου και κάθε υλικού που παρεμποδίζουν την εκτέλεση του έργου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 2/69894.
Στις 8/1/2020 μας κοινοποιήσατε την υπ’ αριθ. 2/627 απόφαση ορισμού επιβλεπόντων του έργου.
Η υπαιτιότητα που αποδίδεται στο φορέα κατασκευής και στον κύριο του έργου, η οποία προκαλεί τη διακοπή των εργασιών είναι η μη απομάκρυνση από το χώρο του έργου της υπηρεσίας της βιβλιοθήκης του Δήμου Ρόδου και κάθε υλικού που παρεμποδίζει την εκτέλεση του έργου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ότι διακόπτουμε από σήμερα και εφεξής τις εργασίες του έργου «Αποκατάσταση κτηρίου Ροδιακής έπαυλης» σύμφωνα με το άρθρο 152 παρ. 9 Ν. 4412/2016».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου