Ειδήσεις

Συγχωνεύονται ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ

Οπως είχε ήδη εξαγγείλλει η κυβέρνηση, στο σχέδιο νόμου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη περιλαμβάνεται ρύθμιση η οποία προβλέπει την συγχώνευση των τριών οργανισμών.

Ενας νέος ενιαίος φορέας δημιουργείται για τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας, καθώς η κυβέρνηση προχωρά στη συγχώνευση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και την κατάργηση της “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο”.

Η δημιουργία ενιαίου ταμείου εθνικού πλούτου είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως η “Παράκτιο Μέτωπο” είχε συσταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενιαίου στρατηγικού σχεδίου αξιοποίησης της περίφημης “Αθηναϊκής Ριβιέρας” δηλαδή των κρατικών ακινήτων από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Είχαν περάσει στην κατοχή της περί τα 20 παραλιακά ακίνητα.

Η ΕΤΑΔ, η οποία ελέγχονταν ούτως ή άλλως πλήρως από το ΤΑΙΠΕΔ, έχει στην κατοχή της περί τα 78.000 κρατικά ακίνητα μεταξύ των οποίων και τα τουριστικά ακίνητα καθώς και συμβάσεις παραχώρησης σημαντικών εγκαταστάσεων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου