ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων στην Επιτροπή Περιφερειών».

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΝΣΟΛΑΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου κ. Μάνος Κόν­σο­λας, προ­α­νήγ­γει­λε από το βήμα της Βου­λής, μια ση­μα­ντι­κή πρω­το­βου­λία για το άνοιγ­μα της συ­ζή­τη­σης για την ανα­βάθ­μι­ση των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Πα­νε­πι­στη­μί­ων, μέσα στο πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας της Επι­τρο­πής Πε­ρι­φε­ρειών, στην οποία είναι Πρό­ε­δρος.

Ο κ. Κόν­σο­λας κά­λε­σε την ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να έρθει στην Επι­τρο­πή, προ­κει­μέ­νου να κα­τα­τε­θούν ιδέες και προ­τά­σεις εφαρ­μο­σμέ­νης πο­λι­τι­κής για την ανα­βάθ­μι­ση των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Πα­νε­πι­στη­μί­ων, με τη συμ­με­το­χή των πα­νε­πι­στη­μια­κών αρχών, αλλά και το­πι­κών φο­ρέ­ων.

Πα­ράλ­λη­λα ευ­χα­ρί­στη­σε την Υπουρ­γό Παι­δεί­ας κ. Κε­ρα­μέ­ως, η οποία συ­νυ­πέ­γρα­ψε μαζί με τον κ.Κόν­σο­λα την ΚΥΑ, με την οποία ανα­βαθ­μί­ζε­ται η ΑΣΤΕΡ, μέσα από την αλ­λα­γή του απαρ­χαιω­μέ­νου προ­γράμ­μα­τος σπου­δών των ΑΣΤΕ και την κα­θιέ­ρω­ση τε­τρα­ε­τούς κύ­κλου σπου­δών, που έβαλε τέλος σε μια στρέ­βλω­ση και σε μια ανι­σό­τη­τα δε­κα­ε­τιών αλλά και σε άλλες βα­θιές και ου­σια­στι­κές αλ­λα­γές και τομές.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας, μι­λώ­ντας για το νο­μο­σχέ­διο του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, τό­νι­σε ότι τα πα­νε­πι­στή­μια απο­τε­λούν χώ­ρους γνώ­σης και ιδεών και όχι βίας και ανο­μί­ας, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «η Παι­δεία επι­βάλ­λει κουλ­τού­ρα συ­νερ­γα­σί­ας και συ­νεν­νό­η­σης. Και η συ­νερ­γα­σία και η συ­νεν­νό­η­ση επι­βάλ­λουν ανοι­χτούς ορί­ζο­ντες σκέ­ψης».

Ανα­φε­ρό­με­νος στην πρω­το­βου­λία για την ανα­βάθ­μι­ση των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Πα­νε­πι­στη­μί­ων και του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου, ο κ.Κόν­σο­λας τό­νι­σε:

« Τα Πε­ρι­φε­ρεια­κά Πα­νε­πι­στή­μια, δεν θα ανα­βαθ­μι­στούν με γε­ω­γρα­φι­κά, αλλά με ακα­δη­μαϊ­κά κρι­τή­ρια. Το άνοιγ­μα ενός δια­λό­γου στην Επι­τρο­πή Πε­ρι­φε­ρειών της Βου­λής , στον οποίο θα κα­τα­τε­θούν ιδέες και προ­τά­σεις, μόνο θε­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα μπο­ρεί να έχει.

Πολύ σύ­ντο­μα θα υλο­ποι­ή­σου­με αυτή την πρω­το­βου­λία, που θα είναι ανοι­χτή σε όλους. Πα­νε­πι­στή­μια της πε­ρι­φέ­ρειας, όπως το Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου, μπο­ρούν να απο­τε­λέ­σουν ανα­πτυ­ξια­κό μοχλό, κέ­ντρα έρευ­νας και και­νο­το­μί­ας, να στη­ρί­ξουν την οι­κο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή ανά­πτυ­ξη, να δια­μορ­φώ­σουν νέα προ­γράμ­μα­τα σπου­δών, να απο­τε­λούν τον κύριο σύμ­βου­λο των φο­ρέ­ων της αυ­το­διοί­κη­σης, της επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας αλλά και της κοι­νω­νί­ας των πο­λι­τών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.