Ρεπορτάζ

Νέα εμπλοκή στη διαδικασία ελέγχου της «Ρόδων Α.Ε.»

Νέα εμπλοκή, που δεν αποκλείεται πλέον να προσλάβει και ποινική διάσταση, σημειώθηκε στη διαδικασία ελέγχου της ΡΟΔΩΝ ΑΕ από Ορκωτούς Λογιστές και στη δημοσίευση, εκπροθέσμως, του ισολογισμού και των οικονομικών καταστάσεων της οικονομικής χρήσεως του έτους 2010, προκειμένου να ξεκινήσει η εκκαθάριση.
Ο εκκαθαριστής της επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Μαραβέλιας, ενημέρωσε και με εξώδικο τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικο, ότι η διαδικασία κωλυσιεργεί με υπαιτιότητα λογιστή, που απασχολούσε η επιχείρηση, με αποτέλεσμα σήμερα να κληθεί για εξηγήσεις και συστάσεις.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο για τη λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης, πριν την υλοποίησή της, έπρεπε να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος, ο οποίος ωστόσο δεν προχώρησε.
Από εκεί και πέρα απαγορεύεται η δημοσίευση ισολογισμού εκκαθάρισης της επιχείρησης από τη στιγμή που εκκρεμεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ ισολογισμών δύο προηγούμενων χρήσεων αλλά και η αποπληρωμή έργου, που είχε ανατεθεί σε εταιρεία Ορκωτών Λογιστών.

Εν πάση περιπτώσει στην εξώδικη δήλωση του κ. Μαραβέλια, που κοινοποιήθηκε στη ΔΟΥ Ρόδου, στον Εισαγγελέα, στην Διεθνή Ελεγκτική Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, στο Δήμαρχο Ρόδου και στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, αναφέρονται τα εξής:

“Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση εταιρείας με την επωνυμία «Δημοτικές Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Ρόδου ΑΕ», διαπίστωσα ότι δεν έχουν εκτελεστεί και ολοκληρωθεί ως οφείλατε, φορολογικές και λογιστικές εργασίες της χρήσης 2010, χρονική περίοδο στην οποία τυγχάνατε λογιστής της υπό εκκαθάρισης εταιρείας.

Επίσης με την υπ’ αριθμ. 731/30.12.2012 απόδειξη παροχής υπηρεσιών επί πιστώσει, που εξέδωσε το λογιστικό σας γραφείο προς την εταιρεία μας προκύπτει ότι έχετε εκτελέσει όλες τις φορολογικές και λογιστικές εργασίες, καθώς και την σύνταξη δηλώσεων και καταστάσεων, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν εκτελεστεί.
Ενόψει του ελέγχου που διενεργείται από Δημόσιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ Ρόδου, Ελεγκτικό Συνέδριο) και από Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών στην υπό εκκαθάριση εταιρεία μας, σας καλώ για ακόμη μία φορά, όπως ΑΜΕΣΑ προσέλθετε στα γραφεία της εταιρείας μας που βρίσκονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο στον Ά όροφο και μας παραδώσετε:

1.υπογεγραμμένες καταστάσεις του έτους 2010.
2.υποβληθείσες δηλώσεις (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ).
3.εκτύπωση όλων των απαιτούμενων θεωρημένων βιβλίων και στοιχείων.
Λόγω του κατ’ επείγοντος και της αναγκαιότητας άμεσης προόδου της σχετικής διαδικασίας της εκκαθάρισης, παρακαλώ πολύ όπως μου παραδώσετε άμεσα τα παραπάνω στοιχεία, προκειμένου να προβώ με την σειρά μου σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εκπλήρωση του σκοπού και του έργου της εκκαθάρισης, η οποία δυσχεραίνεται αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας των παραπάνω, με αποτέλεσμα να μην δύναται καν να γίνει η έναρξη της εκκαθάρισης.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες μου, τόσο έγγραφες όσο και προφορικές οχλήσεις μου, προς εσάς, προκειμένου να μου παραδώσετε όλα τα παραπάνω στοιχεία και τις αντίστοιχες έγγραφες δεσμεύσεις και υποσχέσεις σας ότι θα μου τα παραδώσετε άμεσα, δεν το έχετε πράξει μέχρι και σήμερα, ακολουθώντας μία άνευ προηγουμένου παρελκυστική τακτική.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για αυτή σας την παράνομη, αντισυμβατική και παρελκυστική τακτική, που ακολουθείτε μέχρι σήμερα και σάς καλούμε, για τελευταία φορά, να επιδείξετε άμεσα συμβατική συνέπεια στις υποχρεώσεις σας και να μάς παραδώσετε εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) ημερών από τη λήψη της παρούσας όλα τα στοιχεία, όπως αναλυτικά παραπάνω αναφέρονται.
Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε προκαταβολικά ότι θα αναγκαστούμε να προβούμε στην υποβολή σχετικής μήνυσης για την όποια αξιόποινη πράξη τελέσατε σε βάρος της υπό εκκαθάρισης εταιρείας μας αλλά και σε εμένα και προβλέπεται – τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα, καθώς επίσης και να στραφούμε εναντίον σας ενώπιον των πολιτικών, διοικητικών δικαστηρίων και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής, για την ηθική βλάβη καθώς και τη ζημία, θετική και αποθετική που έχουμε ήδη ή θα έχουμε υποστεί στο μέλλον, από τις παραπάνω παράνομες, αντισυμβατικές ενέργειες ή παραλείψεις σας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου