Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου με τον πρόξενο τής Τουρκίας στη Ρόδο κ. Baris Kalkavan

Mε τον πρόξενο τής Τουρκίας στη Ρόδο κ. Baris Kalkavan συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα γραφεία τής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Ο Τούρκος πρόξενος έθεσε μια σειρά από ζητήματα και πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση Δωδεκανήσου και Τουρκίας (αεροπορική, υδροπλάνα, ακτοπλοϊκή), τη συνεργασία για τον τουρισμό (κρουαζιέρα κ.λπ.), την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τους πολιτισμούς των δύο χωρών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των μουσουλμανικών μνημείων.

Ο κ. X. Kόκκινος επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους δύο λαούς η συνεργασία και η ειρηνική συνύπαρξη και ο σεβασμός των συνθηκών που έχουν υπογραφεί και του διεθνούς δικαίου. Αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και έργα που έχουν στόχο τη συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και κατέθεσε τις σκέψεις του για συνεργασία στον τουρισμό, στις συγκοινωνίες και σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης θα μεταφέρει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τής χώρας μας θέματα που έθεσε ο κ. πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο.

Στο τέλος τής συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ