ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραπέζι Χριστουγέννων: Γιατί είναι αδικαιολόγητη οποιαδήποτε αύξηση τιμών στο κρέας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Αδι­καιο­λό­γητη θα είναι οποια­δή­ποτε αύξηση στην τιμή του κρέατος -και πιο συγκε­κρι­μένα στο αρνί και το κατσίκι – ενόψει των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (10.12.2024) στο ertnews ο υφυ­πουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης, Χρήστος Κελλάς.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κο. Κελλά υπάρχει επάρ­κεια κρέατος στην αγορά (καθώς πλη­σιά­ζουν οι γιορτές των Χρι­στου­γέν­νων), καθώς είναι «καθαρό» το τοπίο από το μέτωπο της πανώλης στα αιγο­πρό­βατα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κρούσμα ευλο­γιάς και τα σφαγεία γίνο­νται κανο­νικά.

Παράλ­ληλα, ο ίδιος ανέφερε πως έχουν δοθεί οι (σ.σ. αυξη­μέ­νες) απο­ζη­μιώ­σεις για τα θανα­τω­θέ­ντα ζώα λόγω πανώλης και ευλο­γιάς, θα «τρέξει» πρό­γραμμα επι­δό­τη­σης στο 100% για την αγορά νέων ζωών για όσους κτη­νο­τρό­φους τα θανά­τω­σαν, ενώ πιθα­νό­τατα μετά τις γιορτές το Υπ. Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης θα ανα­κοι­νώ­σει συγκε­κρι­μένα ποσά και τρόπο κατα­βο­λής απο­ζη­μί­ω­σης για τις ζωο­τρο­φές προς τους κτη­νο­τρό­φους που είχαν κλει­σμένα «μέσα» τα ζώα έως και για 5 μήνες (και έτσι κάλυ­πταν εξ ολο­κλή­ρου οι ίδιοι το κόστος δια­τρο­φής τους).

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως προ ημερών, ο γενικός γραμ­μα­τέας εμπο­ρίου (Υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης), Σωτήρης Ανα­γνω­στό­που­λος, είχε εκτι­μή­σει πως σε ορι­σμένα κρέατα μπορεί να υπάρ­ξουν ακόμα και μειώ­σεις.

Πηγή: newsit.gr 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.