Τοπικές Ειδήσεις

Αρχισε η διανομή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας

Ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διά του Κοινωνικού Παντοπωλείου την διανομή τροφίμων με στόχο την στήριξη των άπορων συμπολιτών μας και κυρίως όλων εκείνων που έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες των εορτών από τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Όπως υπογράμμισε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο εντεταλμένος κ. Θωμάς Σωτρίλλης: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κάνει διανομή τροφίμων κάθε μήνα, στους δικαιούχους. Επειδή ολοκληρώθηκαν οι διανομές για τον μήνα Νοέμβριο, ετοιμαζόμαστε για τον Δεκέμβριο που περιλαμβάνει και έξτρα τρόφιμα τα οποία, μας διέθεσε η ‘Λέσχη Λάιονς Ρόδου’. Γι αυτό θα διανείμουμε μαζί με τις τσάντες τροφίμων, και έξτρα τρόφιμα για όσους δικαιούχους έχουν παιδιά (κορν φλέικς, σοκολάτες, κρουασάν, γάλατα, γλυκά κ.λπ.)
Δυστυχώς, αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και η μικρή αυτή βοήθεια δίδεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για τις ημέρες των εορτών. Γεγονός πάντως είναι ότι καθημερινά έχουμε νέες αιτήσεις για ένταξη ατόμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχουν ανάγκη από τρόφιμα. Αυτή την περίοδο ξεπερνούν τους 1.200 δικαιούχους (στα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου) ενώ υπάρχουν κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στις λίστες».
Ο κ. Σωτρίλλης εξήρε το φιλανθρωπικό έργο των πολιτών που προσέρχονται και προσφέρουν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είτε μεμονωμένα είτε συντονισμένα μέσα από εκδηλώσεις, δράσεις κ.λπ.
«Φαίνεται ο αλτρουϊσμός των συμπολιτών μας που καταλαβαίνουν το πρόβλημα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε είδη τροφίμων. Π.χ. η Λέσχη Λάιονς Ρόδου, συγκέντρωσε είδη για παιδιά τα οποία έφεραν τέσσερα φορτηγά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Οι εθελοντές, μας βοήθησαν πολύ να κατανεμηθούν τα προϊόντα και θα τα διανείμουμε στα παιδιά».
Όσον αφορά στα άλλα νησιά, ο κ. Σωτρίλλης ανέφερε πως θα σταλούν τσάντες με τρόφιμα στη Σύμη, την Τήλο και την Χάλκη. Για την Κάλυμνο, την Πάτμο, την Λέρο, την Αστυπάλαια και άλλα νησιά, η διανομή θα γίνει με επίκεντρο την Κάλυμνο.
Ο εντεταλμένος ευχαρίστησε ακόμη τους ανθρώπους που εθελοντικά βοηθούν στη διακίνηση των τροφίμων (μεταφορικές, ακτοπλοϊκές εταιρείες κ.λπ.) λέγοντας πως είναι οι ‘αφανείς ήρωες’.
Θυμίζουμε ότι η ΠΝΑι μέσω διαγωνισμού, διαθέτει πλέον 1 εκ. ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ ανάλογες δράσεις γίνονται και για τις Κυκλάδες.
 Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσφορά σε νοσοκομειακό, φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό, ιματισμό και υλικά που έρχονται στην Ρόδο μέσω του Συλλόγου ‘Αγία Μαρίνα’ του Παραδεισίου και διανέμονται στα νοσοκομεία της περιοχής μας.
«Η προσφορά αυτού του συλλόγου στο Νοσοκομείο Ρόδου, στα ιδρύματα των Κολυμπίων και Χαραλάμπειο, είναι ουσιαστική. Νομίζω πως πρέπει να τύχει ανάλογης αναγνώρισης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου