H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) τους αγώνες δρόμου «RUN GREECE» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Ρόδο.

Η εκδήλωση αποτελείται από τα αγωνίσματα 10 χλμ., 5 χλμ., και 1000μ. για μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι αγώνες «RUN GREECE» διοργανώνονται σε επτά διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα και διεξάγονται στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο των πόλεων και έχουν αναφορά στον απλό πολίτη και στα παιδιά αποβλέποντας στην ανάδειξη της μαζικής άθλησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνουν αξία στη συμμετοχή και δημιουργούν νέες συνθήκες συμμετοχής σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας, χρησιμοποιώντας διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες με αυτές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.

Ο στόχος φέτος, είναι οι συμμετοχές στην Ρόδο, να φτάσουν τις 2.500 και η διοργάνωση να προσελκύσει δρομείς που εργάζονται ακόμα και στον τουριστικό τομέα αφού η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι προς το τέλος της σεζόν.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στις ομαδικές συμμετοχές δρομέων από τον ίδιο εργασιακό χώρο ή και μαθητών από τα ίδια σχολεία.

Οι αγώνες με την επωνυμία «RUN GREECE», διεξάγονται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας των πολιτών, την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με τον αθλητισμό, αλλά και την τουριστική προβολή των περιφερειών και πόλεων στην ευρύτερη Ελληνική επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό.

Η σειρά αυτή των αγώνων, που διοργανώνεται σε επτά πόλεις επτά διαφορετικών Περιφερειών (Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο) στοχεύει στην ανάπτυξη των δρομικών γεγονότων μαζικής συμμετοχής και στην προώθηση του εγχώριου και εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται το «RUN GREECE» στην Ρόδο.

Η Ρόδος, είναι η πρώτη πόλη εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας όπου πραγματοποιούνται οι αγώνες ενώ είναι η 7η πόλη που μπήκε στο επίσημο καλεντάρι των αγώνων που διεξάγονται κάθε Οκτώβριο στο νησί.

Ο εντεταλμένος Δωδεκανήσου σε θέματα Αθλητισμού, Νίκος Νικολής με αφορμή την μεγάλη αυτή διοργάνωση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χαρά και τιμή στηρίζει μία τέτοια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ενισχύει τη φήμη της Ρόδου πέρα από τα στενά όρια της χώρας. Πάντα η Περιφέρεια θα είναι υποστηρικτής κάθε τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης».

«Κλείνουν» οι εγγραφές

Οι μέρες για το 2ο Run Greece Ρόδος πλησιάζουν και η οργανωτική επιτροπή των αγώνων θα ήθελε να ενημερώσει για όσους και όσες ενδιαφέρονται ότι έχουν απομείνει θέσεις συμμετοχής για όλα τα αγωνίσματα δρόμου (10χλμ, 5 χλμ και 1000μ Δημοτικών σχολείων. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να προσέλθουν στα δύο σημεία εγγραφών:
1ο (Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου – Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρα – Γήπεδο στίβου – ώρες 9:00 – 13:00 – έως Παρασκευή)
2ο (Στο κιόσκι στον Πεζόδρομο Πλαστήρα – έναντι ΑΚΤΑΙΟΝ – δίπλα από την Τράπεζα της Ελλάδος – ώρες 18:00 – 20:00 έως Παρασκευή)

Τέλος, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου υπάρχει δυνατότητα και εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις συμμετοχής να γίνουν εγγραφές στο κέντρο παράδοσης υλικού (ξενοδοχείο Best Western Πλάζα – Ιερού Λόχου 7 – Ώρες: 10:00 – 20:00).

Η ERGO Ασφαλιστική σας ταξιδεύει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

H Ρόδος είναι η έβδομη πόλη και ο τελευταίος σταθμός για φέτος που θα φιλοξενήσει τους αγώνες Run Greece, αυτήν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Η ERGO Ασφαλιστική, η Νο 1 εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, θα είναι εκεί για άλλη μια χρονιά ως Μεγάλος Χορηγός.

Η σχετική ανακοίνωση: «Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες δρόμου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, καθώς με συνέχεια και συνέπεια, προσφέρει τις ασφαλιστικές της υπηρεσίες σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίες τους προστατεύουν από τον κίνδυνο οποιουδήποτε ατυχήματος κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παράλληλα, η εταιρεία μας θα έχει σημαντική παρουσία με την ομάδα Επίσημων Εμψυχωτών στη  διαδρομή των αγώνων.

Η υποστήριξη όμως της εταιρείας δεν σταματά εδώ. Η ERGO Ασφαλιστική συνδέει τους αγώνες Run Greece με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ΑΜΑ). Συγκεκριμένα, την ημέρα διεξαγωγής του AMA, στις 11 Νοεμβρίου 2018, διοργανώνει, όπως και πέρσι,  τον “τελικό” όλων των φετινών αγώνων της σειράς Run Greece, όπου οι νικητές  κάθε ηλικιακής κατηγορίας (10 άνδρες και 10 γυναίκες) από τους επτά (7) κατά τόπους αγώνες Run Greece θα συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO εκπροσωπώντας την Περιφέρειά τους.

Μετά το πέρας του αγώνα στην πόλη της Πάτρας (και αφού ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα από την αρμόδια επιτροπή), η εταιρεία μας θα παραδώσει το “εισιτήριο συμμετοχής” μαζί με την παροχή προγράμματος φιλοξενίας, στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον “τελικό” των Run Greece.

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, υποστηρίζουμε όλες τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι αγώνες δρόμου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Γινόμαστε αρωγοί και ενεργά μέλη στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα. Το δικό μας μήνυμα απλό: “Έργο μας να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και αγώνα”.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, σας περιμένουμε όλους στον “Βωμό της  Πατρίδας”, μεταξύ Ευαγγελισμού & Περιφέρειας, επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθερίας, για να τρέξουμε, να εμψυχώσουμε, να ενθαρρύνουμε, και να κάνουμε όλοι μαζί, ένα ακόμη βήμα μπροστά!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ