Πολιτιστικά

Καινοτόμο πρόγραμμα μουσικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Μια σημαντική εκπαιδευτική καινοτομία εκπονείται και υλοποιείται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Υπεύθυνος της καινοτομίας αυτής είναι ο μουσικός του σχολείου ο κ. Σακελλαρίδης Λεωνίδας.
Ο κ. Σακελλαρίδης, γνωστός και καταξιωμένος μουσικός, είναι μαέστρος της Παιδικής μαθητικής ορχήστρας «Ξένη Έμνερ» και γνωστός τενόρος υπηρετεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού και έχει οργανώσει το μουσικό εργαστήριο της σχολικής μονάδας.
Το μάθημα της μουσικής διδάσκεται σε ξεχωριστή αίθουσα μουσικής στην οποία υπάρχει διαδραστικός πίνακας και είναι εξοπλισμένο με 25 ξυλόφωνα, 5 αρμόνια, 4 βιολιά και 3 κιθάρες, όργανα που έχουν αγοραστεί από το σχολείο και χρησιμοποιούνται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.
Στα πλαίσια της καλύτερης γνωριμίας και επαφής των μαθητών του σχολείου με όλα τα μουσικά όργανα ο κ. Σακελλαρίδης κατέστρωσε ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα – περίπου κάθε είκοσι ημέρες- ένας σολίστας οργάνου θα επισκέπτεται το σχολείο και θα ερμηνεύει κομμάτια και θα μιλάει στα παιδιά του σχολείου για το μουσικό του όργανο.
Χθες επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού ο σολίστας του βιολοντσέλο και κ. Αλμαρίλντο Λότσκο, ο οποίος σε συνεργασία με τον κ. Σακελλαρίδη μίλησε στους μαθητές για το βιολοντσέλο και ερμήνευσε γνωστά κομμάτια.
Η επόμενη επίσκεψη μουσικού του σχολείου θα είναι στις αρχές Νοεμβρίου θα αναφέρεται στα πνευστά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και απώτερος στόχος του κ. Σακελλαρίδη είναι η δημιουργία συμφωνικής ορχήστρας εντός του σχολείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου