Τοπικές Ειδήσεις

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται στη Ρόδο οι γονείς μαθητών κατά την τελετή αγιασμού

Αναστάτωση επικρατεί ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με τους γονείς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάτω από συνθήκες πανδημίας. Ομάδες γονέων ετοιμάζονται να προβούν σε κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου κατά την τελετή αγιασμού των σχολείων.
Σε πολλές περιπτώσεις, εναντιώνονται στο μέτρο της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, ζητώντας να μην εφαρμοστεί. Σημειώνεται ωστόσο ότι η χρήση μάσκας αποτελεί πλέον νόμο του κράτους (η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύτηκε προχθές στο ΦΕΚ) και συνεπώς η εφαρμογή του μέτρου είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Δεν αποτελεί δηλαδή μία απλή σύσταση ή μία οδηγία προς τα σχολεία και τους μαθητές η οποία θα μπορούσε να παρακαμφθεί (όπως επιδιώκουν ορισμένες ομάδες γονέων).
Οι μάσκες αναμένεται να φθάσουν στη Ρόδο μέχρι τη Δευτέρα (διαφορετικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας). Η ΚΕΔΕ προέβη σε διαγωνισμό για την προμήθεια μασκών και από τη συνολική ποσότητα αντιστοιχούν στη Ρόδο 80.000 τεμάχια. Κάθε μαθητής-εκπαιδευτικός πρόκειται να λάβει 3-4 μάσκες.
Στο μεταξύ χθες το απόγευμα επρόκειτο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου ώστε να εξετασθεί η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία (κενά εκπαιδευτικών, ύπαρξη μέσων ατομικής προστασίας κλπ) και να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων εστιάζει στα πολυπληθή σχολικά τμήματα και στο συνωστισμό των μαθητών σε μικρές σχολικές αίθουσες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε όλα σχεδόν τα σχολεία της πόλης, σε περιοχές όπως η Ιαλυσός και η Κρεμαστή αλλά και σε μικρότερα χωριά, κάθε σχολική τάξη θα αποτελείται από 23 έως 25 μαθητές (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις).
Οι εκπαιδευτικοί ωστόσο δηλώνουν έτοιμοι να διαχειριστούν κάθε κατάσταση και επισημαίνουν ότι όλα είναι έτοιμα στα σχολεία για την υποδοχή των μαθητών. Ήδη έχουν προσληφθεί οι καθαρίστριες, ενώ κάθε σχολείο προμηθεύτηκε τα απαιτούμενα μέσα ατομικής υγιεινής.
«Γενικότερα, οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ξεκινάμε παρόλα αυτά με αισιοδοξία. Οι εκπαιδευτικοί θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των μαθητών ενώ και τα σχολεία έχουν πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε κάποια επιπλέον κονδύλια στους Δήμους και λάβαμε μέσω της σχολικής επιτροπής κάποια έξτρα επιχορήγηση για την προμήθεια αντισηπτικών, καθαριστικών κλπ. Επίσης σε όλα τα σχολεία υπάρχει καθαρίστρια. Όμως ως σύλλογος εκπαιδευτικών έχουμε ζητήσει να υπάρξει μέριμνα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με το επίπεδο καθαριότητας που υπήρχε τον Ιούνιο όταν λειτούργησαν και πάλι τα σχολεία μετά την καραντίνα. Ήταν υποδειγματικός ο τρόπος καθαριότητας τότε, δεν έχουν υπάρξει πιο καθαρά τα σχολεία», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, Γιώργος Ντέντας, ο οποίος σημείωσε ότι το μόνο (σοβαρό) πρόβλημα που υπάρχει και που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι η μεγάλη συγκέντρωση μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου