Ο Αλέκος Κελόγλου ήταν συνώνυμο των τίτλων και των επιτυχιών… Δεκάδες τίτλοι, κύπελλα και μετάλλια βρίσκονται στο «παλμαρέ» του.  Ο ίδιος (πλέον σε ηλικία 72 ετών) ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να γεμίσει με τίτλους, ενώ ξεκίνησε την ποδηλατική του πορεία από τον Διαγόρα το 1956. Ο κ. Κελόγλου θα βρεθεί στη Ρόδο για τη διοργάνωση της Historica και είπε αναλυτικά:

1)Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, ευτυχισμένος και χαρούμενος που προσέφερα όσο μπορούσα περισσότερα πράγματα στην ποδηλασία. Αφιέρωσα τη ζωή μου στην ποδηλασία και δεν βγήκα χαμένος, αφού υπηρέτησα το άθλημα απ’ όλα τα πόστα και εκπροσώπησα την Ελλάδα. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα;»

2) Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Ήταν πολλές και ευχάριστες. Όλα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που πήρα έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Όλες οι διακρίσεις και οι επιτυχίες μου, είναι η κατάθεση ψυχής που έχω κάνει».

3) Αν έχετε τρέξει στη Ρόδο, τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας;

«Υπέροχες στιγμές ειδικά στο ποδηλατοδρόμιο… Ο κόσμος με αποθέωνε και έμπαινε μέσα για να με αγκαλιάσει, ακόμη κι αν άνηκα σε άλλη ομάδα από αυτή που υποστήριζε. Οι φίλαθλοι της Ρόδου είναι αγνοί και έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ποδηλασία. Από το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου έχουν περάσει τεράστιοι αθλητές».

4) Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;

«Τι μου θυμίζετε τώρα… Είναι πάρα πολλοί. Θέλω να δω τους Κούντρα, Μανίκαρο, Βογιατζή, Κρομμύδα και πολλούς άλλους. Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη στη Ρόδο και οφείλω να την ανταποδώσω».

5) Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συγχαίρω τον Γιώργο Βογιατζή και τους συνεργάτες του για όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού. Θα θυμηθούμε τα παλιά, θα συγκινηθούμε, θα γυρίσουμε πίσω το χρόνο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ