Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Πίστη στη δύναμη της εκπαίδευσης»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης παρευρέθηκε στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου και του 2ου Γενικών Λυκείων Ρόδου. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. Ο βουλευτής, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το νέο σχολικό έτος που ξεκινά, αφού, όπως είπε, «πρόκειται για μια χρονιά που ξεκινά με καλούς οιωνούς, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από όλα τα σχολεία της Δωδεκανήσου είναι ενθαρρυντικά, με εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό υλικό να βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Ιδιαιτέρως για τις ακριτικές περιοχές, είναι εξέχουσας σημασίας η δυνατότητα να ξεκινά η χρονιά χωρίς ελλείψεις και κενά».

Ο Δημήτρης Γάκης υπογράμμισε επίσης τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην αναβάθμιση της Παιδείας και αναφέρθηκε στην προσφορά της στην αναγέννηση της Ελληνικής κοινωνίας. «Με παιδαγωγούς, ικανούς να κατανοούν τον τρόπο σκέψης των μαθητών, να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες, χωρίς να εμποδίζονται από τις κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όπως η γενίκευση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου, η δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, καλείται να συμβάλλει ουσιαστικά και αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας δικαιότερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου