Παρέμβαση με αλλεπάλληλες επιστολές στο Υπουργείο Πολιτισμού για ενημέρωση σχετικά με τις αυξήσεις που αναμένεται να εφαρμοστούν στις τιμές των εισιτηρίων εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας, έχει πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, ΗΑΤΤΑ.

Στις επιστολές του ο Σύνδεσμος εξηγεί οτι η οργανωμένη παγκόσμια τουριστική αγορά λειτουργεί ετεροχρονισμένα και ζητά άμεση σχετική ενημέρωση για τις τιμές, δεδομένου ότι ήδη υπογράφονται συμβόλαια για το 2016.

Μέχρι στιγμής, όπως επισημαίνει σε ενημέρωση στα μέλη του ο Σύνδεσμος, έχει εξασφαλίσει ότι οι αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων δεν θα γίνουν εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, έχει επιστήσει την προσοχή στην αύξηση της τιμής, η οποία, όπως επισημαίνει ο ΗΑΤΤΑ, θα πρέπει να είναι λελογισμένη για να μην επιβαρύνει κι άλλο το ελληνικό τουριστικό προϊόν το οποίο μετά την αύξηση του ΦΠΑ κινδυνεύει να γίνει μη ανταγωνιστικό.

Επιπλέον, διεκδικεί:

-την πληρωμή των εισιτηρίων όχι μόνο μέσω web banking αλλά και με χρεωστική κάρτα και πιστωτική κάρτα, κατά τόπους στους χώρους (και όχι μόνο στην Ακρόπολη), δεδομένου ότι εν μέσω capital controls είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο οι ξεναγοί/συνοδοί να έχουν στα χέρια τους και να προσκομίζουν στο Μουσείο το αντίγραφο της κατάθεσης,

-την αποδοχή κατάθεσης ποσού προκαταβολής στο λογαριασμό του ΤΑΠ για τμηματική αγορά εισιτηρίων μέχρι την απόσβεση του ποσού

-την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο γίνεται και αναμνηστικό της επίσκεψης.

Το ωράριο των μουσείων την ημέρα των εκλογών

Επιπλέον, ο ΗΑΤΤΑ ενημερώνει οτι σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού, το ωράριο λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Επικράτειας την Κυριακή 20/09/2015, ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών, έχει ως εξής:
Όσοι χώροι λειτουργούν σε διπλή βάρδια (08.00-20.00) θα λειτουργήσουν 09.00-16.00.
Όσοι λειτουργούν σε μονή βάρδια (08.00-15.00) θα λειτουργήσουν κανονικά.

tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ