Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή την αθωωτική και χωρίς αμφιβολίες απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν δυο αστυνομικοί – ένας εκ των οποίων είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο της στη Ρόδο – για παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:
«Οι συκοφάντες πήραν την απάντησή τους από τη Δικαιοσύνη.
Το Δικαστήριο αθώωσε σήμερα, χωρίς αμφιβολίες, τους δυο αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι συνεργάτης στο πολιτικό μου γραφείο.
Οι κατηγορίες που τους βάρυναν για την παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία βάση.
Ήταν κάτι για το οποίο ο δικηγόρος, που ανέλαβε την υπεράσπιση τους, μου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.
Δεν έκανα τότε δήλωση, σεβόμενη τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Και η απόφασή της ήταν ξεκάθαρη.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα και τους δυο αστυνομικούς.
Περαιτέρω, θα πρέπει να αναρωτηθεί αν οι υπηρεσίες του ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Αν όντως άξιζε η αποστολή στη Ρόδο πολυπληθούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τα αντίστοιχα έξοδα, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν μια ανώνυμη καταγγελία.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η σπουδή που επέδειξε η Ελληνική Αστυνομία οφείλεται στο γεγονός ότι ο ένας εκ των δυο αστυνομικών υπηρετεί με απόσπαση στο πολιτικό μου γραφείο και, άρα, μια τέτοια υπόθεση θα είχε επίπτωση και σε μένα προσωπικά.
Πάντως, μέσα ενημέρωσης, κεντρικά και τοπικά, φρόντισαν να έχουν τη φωτογραφία μου σε πρώτο πλάνο στα αντίστοιχα ρεπορτάζ τους, υπονοώντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι «υποθάλπω» παράνομες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή που άλλοι βουλευτές διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.
Θα ήταν ευχής έργον η Ελληνική Αστυνομία να αποκαλύψει την ανώνυμη καταγγελία. Θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμο αυτός ή αυτή που την έκανε να βγει μπροστά και να το πει.
Οι συμπτώσεις παραείναι κοντά για να είναι συμπτώσεις.

Ο αστυνομικός που έχω στο πολιτικό μου γραφείο είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, οικογενειάρχης και συνεπέστατος σε όλες τις υποχρεώσεις του.
Προσκαλώ και προκαλώ, λοιπόν, όποιους θέλουν να με πολεμήσουν, να μην επιτίθενται στους συνεργάτες μου ή να ανασύρουν υποθέσεις οι οποίες έχουν κλείσει εδώ και καιρό.
Και, κυρίως, να σταματήσουν να κρύβονται και να έρπουν στο παρασκήνιο. Να βγάλουν τα πρόσωπά τους στο φως.
Εδώ είμαι. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά».

Ένα σχόλιο στο «Οι συκοφάντες πήραν την απάντησή τους από τη Δικαιοσύνη»

 1. Avatar Ο/Η ΠΕΡΙΚΛΗΣ λέει:

  EΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ…..!!!!!!
  Η δικαιοσύνη έλαμψε και πάλι παραδειγματικά !!!
  Αμαρτία από το θεό να κατηγορούνται δυό αθώοι αστυνομικοί που απλά ο σείχηs τουs
  συμπάθησε και αυτοί του πρόσφεραν την ”φιλία” τουs …!!!!!
  Αρκεί έναs ”καλόs” δικηγόροs, λίγη συναδελφική ”αλληλεγγύη”,μια επιστολή του ”δυσαρεστημένου” φίλου-εργοδότη [ από την στιγμή μάλιστα που ο σείχηs δεν έκοψε απόδειξη],πιθανόν και κάποια πολιτική παρέμβαση [εκλογέs έν όψει και είναι ”δικά” μαs παιδιά] για να ”πεισθούν” οι δικαστέs και
  να λάμψει η ”αλήθεια”………!!!!

  ΕΥΓΕ σε όλουs και πρωτίστωs στην δικαιοσύνη που και να σε πιάσουν ,’οπωs έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, ”με την γίδα στην πλάτη” μπορεί να δεχτεί ότι δεν είσαι ζωοκλέφτηs , απλά
  η γίδα βρέθηκε στην πλάτη σου για να την κάνειs βόλτα…….!!!!!!
  Με τέτοιεs δικαστικέs αποφάσειs να μην απορούμε γιατί πάμε κατά διαόλου και η διαφθορά πάει σύννεφο πανντού !!!

  Τήν επόμενη φορά που κάποιοs δεί τα παιδιά έξω από πόρτα κάποιου μπάρ ή μπορδέλου μην πάει το
  μυαλό του στο κακό ..απλά τα παιδιά κάνουν παρέα στον ιδιοκτήτη φίλο τουs……..!!!!!
  Kυρία Ιατρίδη εγώ στην θέση σαs θα τον είχα διώξει τον συνεργάτη μου και σαs θυμίζω ότι στιs εκλογέs δεν ψηφίζει μόνο εκείνοs αλλά και εμείs όλοι που διαθέτουμε κοινή λογική και νοιώθουμε ότι την προσβάλετε βάναυσα με την θεωρία τηs ”πολιτικήs σκοπιμότηταs που είδατε πίσω από την καταγγελία…!!!
  Η ΣΙΩΠΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΊΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ……….

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ