ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακάμπτει σταδιακά ο ροδιακός τουρισμός

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αι­σιο­δο­ξία ότι ο του­ρι­σμός στην Ρόδο ανα­κάμ­πτει άμεσα και με γρή­γο­ρους ρυθ­μούς, μετά τις κα­τα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές που έπλη­ξαν και την ει­κό­να του, ως του­ρι­στι­κού προ­ο­ρι­σμού, εξέ­φρα­σε χτες σε δη­λώ­σεις που έκανε στους δη­μο­σιο­γρά­φους, ο πρό­ε­δρος της Πα­νελ­λή­νιας Συ­νο­μο­σπον­δί­ας Επι­χει­ρη­μα­τιών Του­ρι­στι­κών Κα­τα­λυ­μά­των Ελ­λά­δος και αντι­πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ Πα­να­γιώ­της Το­κού­ζης.

«Η φε­τι­νή σεζόν, ξε­κί­νη­σε νωρίς για την Ρόδο. Οι πλη­ρό­τη­τες δεν ήταν πολύ με­γά­λες, αλλά υπήρ­χε μια ροή. Από τα μέσα Ιου­λί­ου οπότε ξε­κι­νού­σε (κα­νο­νι­κά) η high season και πε­ρι­μέ­να­με τις πολύ υψη­λές πλη­ρό­τη­τες, δυ­στυ­χώς συ­νέ­βη­σαν τα τρα­γι­κά πε­ρι­στα­τι­κά με τις πυρ­κα­γιές που τα­λαι­πώ­ρη­σαν το νησί μας και άφη­σαν πίσω τους πολ­λές κα­τα­στρο­φές. Αυτά τα γε­γο­νό­τα, δη­μιούρ­γη­σαν πέραν της οι­κο­λο­γι­κής κα­τα­στρο­φής, και ένα οι­κο­νο­μι­κό πλήγ­μα, από τις ακυ­ρώ­σεις που ση­μειώ­θη­καν. Αυτό το πλήγ­μα κό­στι­σε εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ στα του­ρι­στι­κά κα­τα­λύ­μα­τα και πε­ρι­μέ­νου­με να δούμε πώς θα μπο­ρέ­σει, ο κλά­δος μας, να αντι­σταθ­μί­σει τις ζη­μιές. Ο μόνος τρό­πος είναι να δοθεί ενί­σχυ­ση και κί­νη­τρα από την κυ­βέρ­νη­ση. Το θέμα το πα­ρα­κο­λου­θού­με στον ΣΕΤΕ…» -όπως τό­νι­σε.

Για τους επό­με­νους μήνες, ο κ. Το­κού­ζης δή­λω­σε αι­σιό­δο­ξος, αφού ήδη η κί­νη­ση επα­νέ­καμ­ψε δυ­να­μι­κά: «Η Ρόδος άντε­ξε και μά­λι­στα άρ­χι­σε πάλι να γε­μί­ζει και να ανα­κάμ­πτουν οι κρα­τή­σεις. Είναι κάτι πολύ θε­τι­κό –αν και χά­θη­καν οι μέρες όπου εμείς πε­ρι­μέ­να­με το Peak της σεζόν. Ωστό­σο, έχου­με μπρο­στά μας τον υπό­λοι­πο Αύ­γου­στο, τον Σε­πτέμ­βριο και τον Οκτώ­βριο και θα δούμε πώς θα εξε­λι­χθούν».

Ερω­τη­θείς, για την επό­με­νη σεζόν, είπε ότι θα έχει εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, αφού η φε­τι­νή θα ήταν πολύ κα­λύ­τε­ρη για την Ρόδο, εάν δεν εί­χα­με τα έκτα­κτα πε­ρι­στα­τι­κά:

«Φέτος, οι επι­σκέ­πτες μας, επέ­λε­ξαν και άλ­λους προ­ο­ρι­σμούς λόγω της ακρί­βειας. Η Ρόδος, πα­ρα­μέ­νει ένας προ­ο­ρι­σμός για μα­ζι­κό του­ρι­σμό. Το επό­με­νο έτος δεν θα είναι ίδια τα δε­δο­μέ­να. Ας μην ξε­χνά­με ότι έχου­με και άλ­λους αντα­γω­νι­στές όπως η Τουρ­κία και άλλες χώρες καθώς οι επι­σκέ­πτες μας, προ­τί­μη­σαν πολύ φτηνά πα­κέ­τα, λόγω της οι­κο­νο­μι­κής κρί­σης στην Ευ­ρώ­πη. Θα δούμε πολύ σύ­ντο­μα, την εξέ­λι­ξη για να εκτι­μή­σου­με την κα­τά­στα­ση όπως θα δια­μορ­φω­θεί…» -κα­τέ­λη­ξε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.