ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καματερος

Όχι στην εκμε­τάλ­λευση του πλούτου του τόπου μας από τους λίγους

Σχετικά με δήλωση του υπεύ­θυ­νου Τομέα Του­ρι­σμού της Ν.Δ. για την του­ρι­στική ανά­πτυξη, ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καμα­τε­ρός δήλωσε:

« Ο υπεύ­θυ­νος τομέα του­ρι­σμού της Νέας Δημο­κρα­τίας «θορυ­βή­θηκε» με την παρέμ­βασή μας στη Βουλή και τη συζή­τηση επί­και­ρης ερώ­τη­σης που κατα­θέ­σαμε για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης της του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης.

Την ανάγκη χωρο­τα­ξι­κού σχε­δια­σμού, την αντι­με­τώ­πιση των προ­βλη­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στον του­ρι­σμό και των μικρο­με­σαίων επι­χει­ρή­σεων.

Δυστυ­χώς για τον τόπο, οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ταύ­τι­σαν την του­ρι­στική ανά­πτυξη με την «ανά­πτυξη» κλινών και μόνο, χωρίς κανέναν σχε­δια­σμό και μέριμνα για τους κατοί­κους. Ανέ­θε­σαν τον σχε­δια­σμό στους tour operators για να αυξά­νουν την προ­σφορά κλινών και να πιέζουν τους επι­χει­ρη­μα­τίες.

Αλλά το χει­ρό­τερο είναι ότι απέ­κτη­σαν κυρί­αρχο ρόλο και ελέγ­χουν όλο και περισ­σό­τερο το του­ρι­στικό προϊόν, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι τους πάντες.

Ας μας απα­ντή­σει ο υπεύ­θυ­νος του­ρι­σμού της Ν.Δ.:

– Πόσα από τα χρήματα που πλη­ρώ­νουν οι επι­σκέ­πτες μένουν στον τόπο μας, όταν μάλιστα είναι προ­πλη­ρω­μένο όλο το πακέτο;

– Πόσους φόρους πλη­ρώ­νουν;

– Πόσα πρέπει να δώσει ο κάθε επι­χει­ρη­μα­τίας για να του φέρουν πελάτες; (ο μαγα­ζά­το­ρας, ο βαρ­κά­ρης, ο εστιά­το­ρας ακόμα και η κομ­μώ­τρια, ο φωτο­γρά­φος κι ο ανθο­πώ­λης;)

– Γιατί οι εργα­ζό­με­νοι μένουν απλή­ρω­τοι πάνω από ένα χρόνο και δου­λεύ­ουν σε συν­θή­κες μεσαί­ωνα;

Αυτά προ­βάλ­λαμε ως σημα­ντικά ζητή­ματα και φυσικά τη μη πρι­μο­δό­τηση νέων κλινών. Ιδιαί­τερα σε συν­θή­κες κρίσης τα όποια χρήματα επεν­δυ­θούν στην του­ρι­στική ανά­πτυξη, μετά τη συμ­φω­νία, να μην πάνε πάλι στους ίδιους.

Οι δια­θέ­σι­μοι πόροι πρέπει να κατευ­θυν­θούν στην ανα­καί­νιση ξενο­δο­χείων και ιδιαί­τερα των μικρών μονάδων, στην ισόρ­ροπη ανά­πτυξη των νησιών, στην ενί­σχυση εναλ­λα­κτι­κών μορφών του­ρι­σμού, των μικρο­με­σαίων επι­χει­ρή­σεων και της νεα­νι­κής επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας.

Ως πότε ο λαός μας θα πλη­ρώ­νει για υπο­δο­μές και άλλοι θα εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τον πλούτο των νησιών μας; Αυτή την πολι­τική θέλουμε να αλλά­ξουμε.

Να ένας ακόμα λόγος που αξίζει να παλέ­ψουμε. Αξίζει να στη­ρί­ξουμε αυτή την κυβέρ­νηση ακόμα και μέσα στις δύσκο­λες συν­θή­κες που μας επι­βάλ­λο­νται, ακριβώς λόγω της πολι­τι­κής που ακο­λού­θη­σαν οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις.»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.