Η Εταιρεία μας, διεπίστωσε ότι κάθε Πέμπτη, το Δ/Π BLUE STAR καταπλέει στην Κω περί την 20.00 ώρα προερχόμενο από Ρόδο και κατευθυνόμενο για Πειραιά, και πριν από τον απόπλου του από το λιμάνι του νησιού καταφθάνει το Δ/Π ΣΤΑΥΡΟΣ προερχόμενο από Ρόδο μέσω Σύμης, Τήλου και Νισύρου, το οποίο παραμένει εκτός λιμένος μέχρι τον απόπλου του πρώτου πλοίου και μετά εισέρχεται στο λιμάνι, για να αποβιβάσει τους επιβάτες και τα οχήματα.

Για όλους εμάς τους νησιώτες και ειδικά τους καταγομένους από τα μικρά νησιά, η ρύθμιση αυτή θεωρείται επιεικώς ακατανόητη, και γι αυτό, αποστείλαμε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε με ολιγόλεπτη τροποποίηση της ώρας απόπλου των δύο πλοίων από τη Ρόδο, να καταπλέει πρώτα το Δ/Π ΣΤΑΥΡΟΣ, οπότε θα παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους Τήλου και Νισύρου, (ίσως και Σύμης), να μεταβούν στην Κω και να πάρουν το επόμενο πλοίο για Πειραιά. Μία ακόμη σύνδεση των μικρών νησιών μας με τον Πειραιά με ανταπόκριση μέσω Κω είναι μεγάλη προσφορά για τους ακρίτες μας.

Όπως τονίσαμε στην επιστολή μας, η πολυδιαφημιζομένη νησιωτικότητα αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με φλύαρες δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από πράξεις.

Ο υπουργός προώθησε την επιστολή στις πλοιοκτήτριες των δύο πλοίων με την προτροπή να ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό. Αναμένομεν.

Ακολουθεί η επιστολή της Εταιρείας μας προς τον υπουργό.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Διαμ. Χαρτοφύλης

 

Προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νισιωτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Κύριε υπουργέ

Εν συνεχεία των συζητηθέντων κατά την επίσκεψη του βουλευτού κ. Β. Υψηλάντη συνοδευομένου από τον Πρόεδρο της Εταιρείας μας, επανερχόμεθα, για να θέσουμε υπ’ όψιν σας ένα νέο θέμα, η επίλυση του οποίου, ενώ δεν είναι δύσκολη, θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους Τήλου και Νισύρου, αφού θα τους παρέχει μια ακόμη σύνδεση με τον Πειραιά, με ανταπόκριση μέσω Κω.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβεώνεται και από τη Λιμενική Αρχή Κω, περί την 20.00 ώρα κάθε Πέμπτη, καταπλέει στο λιμάνι του νησιού το πλοίο “Blue Star¨προερχόμενο από Ρόδο και κατευθυνόμενο για Πειραιά. Πριν από τον απόπλου του πλοίου αυτού, καταπλέει το πλοίο “Σταυρός”, που εκτελεί δημόσια Υπηρεσία από Ρόδο μέσω Σύμης, Τήλου και Νισύρου, το οποίον, κατά κανόνα, περιμένει εκτός λιμένος, έως ότου αποπλεύσει το Blue Star, για να πρυμνοδετήσει και να αποβιβάσει τους δικούς του επιβάτες και οχήματα. Το “Σταυρός”, παραμένει επ’ αγγύρα εκτός λιμένος Κω, όλο το βράδυ για να εκτελέσει την επομένη το δρομολόγιο επιστροφής στη Ρόδο.

Με ολιγόλεπτη τροποποίηση της ώρας απόπλου των δύο πλοίων από τη Ρόδο, λίγα λεπτά, πιο ενωρίς το “Σταυρός” και λίγα λεπτά πιο αργά το άλλο, επιτυγχάνεται η άφιξη του “Σταυρός” στην Κω οπωσδήποτε προ του “Blue Star” και έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους Τήλου και Νισύρου, (ίσως και Σύμης), να έχουν ανταπόκριση και να μετακινηθούν προς Πειραιά, με το ΅Blue Star”.

Μιά ακόμη δυνατότητα συνδέσεως με Πειραιά, είναι μεγάλη υπόθεση για τους κατοίκους των μικρών νησιών. Με τέτοιες ενέργειες, υλοποιείται η πολυδιαφημισμένη νησιωτικότητα και όχι με φλύαρες εξαγγελίες, όπως μας έχουν συνηθίσει. “Μάταιος και κενός ο λόγος, εάν τα πράγματα απή”. Δεδομένου ότι η γραμμή του “Σταυρός”, είναι επιδοτούμενη, είναι ποιό εύκολη η προτεινόμενη τροποποίηση, έστω κι αν χρειαστεί ανάλογη τροποποίηση προηγουμένου δρομολογίου του. Αν υπάρχει βούληση όλα επιτυγχάνονται.

Με την πεποίθηση ότι η πρότασή μας απευθύνεται σε ευήκοα ώτα, διατελούμεν, με την έκφραση των πλέον ειλικρινών αισθημάτων εκτιμήσεως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ` Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Κωνσταντίνος Διαμ. Χαρτοφύλης Ειρήνη Παν. Κατσιματίδου

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ