ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμεση αποκλιμάκωση ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εοτ-ελλάδα

Η ενί­σχυση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος άμεσα είναι στρα­τη­γική προ­τε­ραιό­τητα της κυβέρ­νη­σης. Τόσο ο ΦΠΑ θα μειωθεί όσο και το τέλος δια­μο­νής θα επα­να­ξιο­λο­γη­θεί. Σύμφωνα με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό που μοίρασε στους υπουρ­γούς του κατά το χθεσινό πρώτο υπουρ­γικό συμ­βού­λιο ο πρω­θυ­πουρ­γός, η στρα­τη­γική επιλογή για το εν λόγω υπουρ­γείο είναι η «ισχυρή ανά­πτυξη με περισ­σό­τε­ρες επεν­δύ­σεις και νέες καλύ­τε­ρες δου­λειές» και η βιώσιμη του­ρι­στική ανά­πτυξη». Στις «άμεσες κυβερ­νη­τι­κές προ­τε­ραιό­τη­τες» για τον του­ρι­σμό περι­λαμ­βά­νο­νται με βάση το έργο που ανέθεσε ο πρω­θυ­πουρ­γός:

1. Αμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το του­ρι­στικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%).

2. Επα­νε­ξέ­ταση του φόρου δια­μο­νής στα του­ρι­στικά κατα­λύ­ματα.

3. Επι­τά­χυνση όλων των ώριμων επεν­δυ­τι­κών σχεδίων σε του­ρι­στι­κές μονάδες.

4. Κίνητρα για την ενερ­γειακή ανα­βάθ­μιση των του­ρι­στι­κών μονάδων, όπως η αύξηση του συντε­λε­στή δόμησης σε κοι­νό­χρη­στους χώρους.

5. Εκσυγ­χρο­νι­σμός δομής και λει­τουρ­γίας του ΕΟΤ για την απο­τε­λε­σμα­τική προ­ώ­θηση του του­ρι­σμού. Συνερ­γα­σία με τον ιδιω­τικό τομέα για την του­ρι­στική προβολή και την ενί­σχυση του brand name της χώρας.

6. Συστη­μα­τική ανά­δειξη εναλ­λα­κτι­κών μορφών του­ρι­σμού (του­ρι­σμός υγείας, συνε­δρια­κός του­ρι­σμός, του­ρι­σμός πόλεων, πολι­τι­στι­κός του­ρι­σμός κ.ά.).

7. Προ­σέλ­κυση συντα­ξιού­χων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ακο­λου­θώ­ντας το παρά­δειγμα των Πορ­το­γα­λίας, Μάλτας και Κύπρου (silver economy).

Επι­πλέον, η  βελ­τί­ωση των υπο­δο­μών, η ενί­σχυση της εκπαί­δευ­σης και η ανα­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας των προ­σφε­ρο­μέ­νων υπη­ρε­σιών απο­τε­λούν επίσης προ­τε­ραιό­τη­τες για τους άξονες της πολι­τι­κής που θα εφαρ­μό­σει στον τομέα του του­ρι­σμού ο νέος υπουρ­γός Χάρης Θεο­χά­ρης.

Ο νέος υπουρ­γός κατά την παρα­λαβή του χαρ­το­φυ­λα­κίου του επι­σή­μανε, επίσης, ότι η συνερ­γα­σία με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φορείς στον του­ρι­σμό είναι απο­λύ­τως ανα­γκαία για την επί­τευξη απο­τε­λε­σμά­των. Επι­διω­κό­με­νος στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ο του­ρι­σμός να απο­τε­λέ­σει την αιχμή του δόρατος ώστε η χώρα να επι­τύ­χει ισχυρή ετήσια ανά­πτυξη 4%. Ο στόχος αυτός θα στη­ρι­χθεί με δράσεις εξω­στρέ­φειας και και­νο­το­μίας, με απώτερο σκοπό την προ­σέλ­κυση και του­ρι­στών υψηλού εισο­δη­μα­τι­κού επι­πέ­δου.

πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.