Αθλητικά

Παράταση-ανάσα για την εναρμόνιση των καταστατικών

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν πολλά από τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Δωδεκανήσου την παράταση που δόθηκε, προκειμένου να προχωρήσουν στην απαραίτητη τροποποίηση του καταστατικού τους, εναρμονίζοντάς τον με τον νέο αθλητικό νόμο.
Η αρχική προθεσμία εξέπνεε στις 30 Ιουνίου και η πίεση είχε αρχίσει να γίνεται ασφυκτική, πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που η μη εναρμόνιση θα είχε ως συνέπεια την απαγόρευση συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Εν τέλει, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, κάτι που οφείλεται προφανώς στην απαίτηση της UEFA και FIFA να αλλάξουν ορισμένες από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου.
Το θέμα θα απασχολήσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους την προσεχή Τρίτη, οπότε και αναμένεται να διευκρινιστεί οριστικά, αν τα σωματεία που έχουν ήδη διενεργήσει τις Καταστατικές Γενικές Συνελεύσεις τους είναι καλυμμένα ή αν θα χρειαστεί να ξαναμπούν στον κόπο, αν και το τελευταίο δεν φαίνεται πιθανό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου