Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση συμβούλων της Κοινότητας Ιαλυσού

Από την δημοτική παράταξη Ρόδος Δύναμη Πολιτών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“ΘΕΜΑ: Σε παρατεταμένη « καραντίνα » τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού.

Σε παρατεταμένη « καραντίνα » συνεχίζουν να βρίσκονται εδώ και τέσσερις (4) μήνες τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου. Η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Στεφανία Στάγκα αδυνατώντας μάλλον να συνειδητοποιήσει ότι οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί την περίοδο αυτή αφορούν στην παρεμπόδιση εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και ΟΧΙ στην « αναστολή του ρόλου των συμβούλων της Κοινότητας » εφαρμόζει δικό της «υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας » παραλείποντας συστηματικά και αδικαιολόγητα επί τετράμηνο (τελευταία πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση την 23 Ιανουαρίου 2020) να συγκαλέσει σε συνεδρίαση το συμβούλιο της Κοινότητας Ιαλυσού, παρά τους «πραγματοποιηθέντες νεφελοψεκασμούς » στους χώρους του κοινοτικού καταστήματος.

Με την πράξη της αυτή από βαριά αμέλεια λόγω της εμφανούς προσωπικής πολιτικής της ανεπάρκειας , μη εφαρμόζοντας το ισχύον την περίοδο αυτή κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με την σύγκληση και λήψη αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Δήμων , διαπράττει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων που της έχουν ανατεθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Απαξιώνει και ακυρώνει επί της ουσίας τον θεσμό του Συμβουλίου της Κοινότητας, προσβάλλει τον ρόλο του και την νοημοσύνη των εκλεγμένων μελών του , αφού αυτά ως απλά διακοσμητικά στοιχεία , θα κληθούν να ψηφίσουν και να νομιμοποιήσουν – εκ των υστέρων –ενέργειες και πράξεις που έχουν προαποφασιστεί και υλοποιηθεί από τον γνωστό εξωθεσμικό παράγοντα και « τοποτηρητή της Ιαλυσού ».

Με την πεποίθηση ότι, σιωπηρά στην διαμαρτυρία αυτή μετέχει η πλειονότητα των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιαλυσού, εξαντλώντας όλα τα αποθέματα υπομονής μας αλλά και αυτά που επιτάσσει το πολιτικό ήθος ,αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταστήσουμε γνωστό στους συνδημότες μας αλλά και να καταγγείλουμε προς τα αρμόδια κρατικά όργανα τα οποία ασκούν διοικητική εποπτεία και πειθαρχικό έλεγχο στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης , την συνεχιζόμενη ελλειμματική λειτουργία της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων της Ιαλυσού, αφού το ανώτερο τοπικό βουλευόμενο όργανο της βρίσκεται σε « παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας » με ευθύνη της Προέδρου της Κοινότητας Ιαλυσού και μέλους της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας.

Έχοντας όλοι μας ευθύνη να βάλουμε τέλος σε αυτή την παρωδία , καλούμε την Πρόεδρο της Κοινότητας Ιαλυσού να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό της ρόλο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν και να επανέλθει στην κανονικότητα , διαφυλάττοντας την νομιμότητα και Δημοκρατική λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιαλυσού .

Ιαλυσός 9 Ιουνίου 2020

Με εκτίμηση

Οι Σύμβουλοι Κοινότητας Ιαλυσού

Αλέξανδρος Μαυρής

Εμμανουήλ Σαχίνης

Παρασκευή Μαλαματή

Μαρία Γιακουμή “

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ