Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος θα καθίσει την 14η Ιουνίου 2019 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Κατηγορείται συγκεκριμένα ως υπαίτιος του ό,τι στο λιμάνι (Μανδρακίου) Ρόδου την 16-8-2018 περί ώρα 13:20 από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, δεv προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και με αμέλεια του επέφερε ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής προλιμένος Μανδρακίου.
Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο ο κατηγορούμενος υπό την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, ως υπεύθυνος για την τακτική συντήρηση του συστήματος αποχετευτικών αγωγών λυμάτων, δεν προέβη στις αναγκαίες ενέργειες για την συντήρηση του αντλιοστασίου του αποχετευτικού συστήματος της ΔΕΥΑΡ στην περιοχή ΕΛΛΗ Ρόδου, με αποτέλεσμα, να προκληθεί τεχνική βλάβη σε αυτό, η οποία οδήγησε στην εκροή των λυμάτων στη θάλασσα από αγωγό ομβρίων υδάτων της ΔΕΥΑΡ εντός του προλιμένα Μανδρακίου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτοδιαλυόμενης θαλάσσιας ρύπανσης μικρής έκτασης, που θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, στους ζωντανούς οργανισμούς και στα οικοσυστήματα και γενικά να καταστήσει το περιβάλλον ακατάλληλο για τις μελλοντικές χρήσεις του, γεγονός που ο ανωτέρω κατηγορούμενος μπορούσε να έχει προβλέψει.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ