Ειδήσεις

Ανεβλήθη η δίκη για τις εικονικές προμήθειες στο ΓΝΡ

Για την 9η Οκτωβρίου 2014 αναβλήθηκε η εκδίκαση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Ρόδου της πολύκροτης υπόθεσης με εμπλεκόμενο σε εικονικές προμήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου έναν 51χρονο, αλλά και έναν πρώην υπάλληλο.
Ο 51χρονος, όπως έγραψε η “δ”, συνελήφθη παρά την ως άνω εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη τον Μάρτιο του 2014 για εμπλοκή του σε σοβαρή υπόθεση παρανομιών με προμήθειες νοσοκομείων.
Η δίκη επαναλαμβάνεται μετά την έκδοση της υπ’ αριθµ. 61/2012 απόφασης του Ζ’ Τµήµατος του Αρείου Πάγου. Αφορµή για την αναίρεση της απόφασης έδωσε προσφυγή ενώπιον του ανωτάτου ακυρωτικού του 51χρονου, που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια.
Το Πενταµελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε επιβάλει την 17η Ιανουαρίου 2010 ποινή φυλάκισης 3 ετών µε 3ετή αναστολή στον Α. Μ. του Κ., πρώην προϊστάµενο του τµήµατος διαχείρισης του Γενικού Nοσοκοµείου Pόδου, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος πλαστογραφίας µετά χρήσεως και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελµα και κατά συνήθεια µε συνολικό όφελος και συνολική ζηµία που υπερβαίνουν το ποσό των 5 εκατ. δρχ.
Ο συγκατηγορούµενός του Σ. Τ. του Ν., ιδιοκτήτης της ατοµικής εταιρείας προµήθειας νοσοκοµειακού υλικού, με την επωνυμία “ΕΛΠΙΣ” είχε κριθεί ένοχος κατ’ επιτρεπτή µεταβολή του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια σε απόπειρα απάτης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους µε 3ετή αναστολή. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών.
Oι δύο καταδικασθέντες φέρονται να αποπειράθηκαν να ζηµιώσουν το Γενικό Νοσοκοµείο Ρόδου µε εικονικές προµήθειες υγειονοµικού υλικού. Ο πρώτος συγκεκριµένα φέρεται να εκµεταλλεύθηκε την ευαίσθητη θέση του ως υπευθύνου διαχείρισης στην υπηρεσία προµηθειών υγειονοµικού υλικού του νοσοκοµείου και συνεργαζόµενος µε τον δεύτερο, κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήµατος από 17-9-1999 έως 4-11-1999, µε πρόθεση να κατάρτισε κατ’ επανάληψη πλαστά ή νόθευσε γνήσια δελτία παραγγελιών του συγκεκριµένου Νοσοκοµείου προς την “ΕΛΠΙΣ”, για την προµήθεια µεγάλων ποσοτήτων υγειονοµικού υλικού. Η συνολική αξία του εµφανιζόµενου ως δήθεν πωληθέντος και παραδοθέντος υγειονοµικού υλικού στο νοσοκοµείο ανέρχεται στο ποσό των 13.113.400 δρχ (38.484 ευρώ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου