ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άκρως επιτυχημένη σεζόν…

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ο Κο­λοσ­σός H Hotels πα­ρου­σιά­στη­κε στη φε­τι­νή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με 10 νέα πρό­σω­πα όμως το απο­τέ­λε­σμα της προ­σπά­θειας του κρί­νε­ται ως απο­λύ­τως επι­τυ­χη­μέ­νο. Η ομάδα της Ρόδου εξα­σφά­λι­σε για δεύ­τε­ρη συ­νε­χό­με­νη χρο­νιά και έκτη φορά στην ιστο­ρία της μια θέση στα πλέι οφ όπου απο­κλεί­στη­κε όπως και πέ­ρυ­σι από τον Πα­να­θη­ναϊ­κό στα προη­μι­τε­λι­κά. Με «όπλο» του την έδρα του, εκεί όπου ση­μεί­ω­σε οκτώ από τις 11 νίκες του, ο Κο­λοσ­σός H Hotels ήταν στα­θε­ρά στην πρώτη οχτά­δα και θα μπο­ρού­σε να πε­τύ­χει ένα ακόμη κα­λύ­τε­ρο πλα­σά­ρι­σμα αν δεν έκλει­νε την κα­νο­νι­κή πε­ρί­ο­δο με πέντε ήττες. Οι Ρό­διοι είχαν φέτος πολύ καλές επι­λο­γές ξένων που σε συν­δυα­σμό με το νε­α­νι­κό ελ­λη­νι­κό υλικό τους και δύο-τρεις έμπει­ρους δη­μιούρ­γη­σαν ένα αντα­γω­νι­στι­κό σύ­νο­λο.

ΑΠΟ­ΛΟ­ΓΙ­ΣΜΟΣ: 11 νίκες- 17 ήττες (7η θέση).

Ο ΠΡΟ­ΠΟ­ΝΗ­ΤΗΣ: Για 2η χρο­νιά ο Άρης Λυ­κο­γιάν­νης ήταν στο «τι­μό­νι» του Κο­λοσ­σού H Hotels και του πι­στώ­νε­ται ένα πο­σο­στό της επι­τυ­χί­ας του να βρε­θεί και στις δύο στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο συ­νο­λι­κός απο­λο­γι­σμός του στον πάγκο της ομά­δας της Ρόδου είναι 23 νίκες και 29 ήττες ενώ μέσα από τους αγώ­νες με τον Πα­να­θη­ναϊ­κό στα πλέι οφ, έσπα­σε το «φράγ­μα» των 100 αγώ­νων στην κα­τη­γο­ρία.

Ο ΜVP: Ο Τρέ­βορ Ρέ­λε­φορντ χωρίς αμ­φι­βο­λία. Ο Αμε­ρι­κα­νός πόιντ γκαρντ ήταν αυτός που έκανε τη δια­φο­ρά για τον Κο­λοσ­σό H Hotels και οι 401 βαθ­μοί στο ranking το πι­στο­ποιούν. Αρ­κε­τά πιο πίσω ήταν οι Γκάρι Μακ Γκί με 283 και Γιαν­νού­λης Λα­ρεν­τζά­κης με 269. Ο Ρέ­λε­φορντ μά­λι­στα με τις εμ­φα­νί­σεις του στο δεύ­τε­ρο μισό της κα­νο­νι­κής πε­ριό­δου, κέρ­δι­σε τον τίτλο του TAGHeuer MVP του δεύ­τε­ρου γύρου.

Ο ΣΚΟ­ΡΕΡ: Ο Ρέ­λε­φορντ ήταν ο πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κός παί­κτης των Ρό­διων στην επί­θε­ση αφού ήταν ο πρώ­τος σκό­ρερ τους, τόσο σε από­λυ­τους αριθ­μούς με 361 πό­ντους όσο και σε μέσο όρο με 13,88. Τον ακο­λού­θη­σε με 294 συ­νο­λι­κά και 11,76 ανά αγώνα ο Γιαν­νού­λης Λα­ρεν­τζά­κης.

Ο ΡΙ­ΜΠΑ­ΟΥ­ΝΤΕΡ: Το αμε­ρι­κα­νι­κό δί­δυ­μο Μακ Γκί-Ντέι­βις ήταν αυτό που έκανε την πε­ρισ­σό­τε­ρη δου­λειά μέσα στη ρα­κέ­τα του Κο­λοσ­σού H Hotels. Ο Γκάρι Μακ Γκί ήταν ο πρώ­τος ρι­μπά­ου­ντερ της ομά­δας με 133 ρι­μπά­ουντ ένα­ντι 110 του συ­μπα­τριώ­τη του στην κα­νο­νι­κή πε­ρί­ο­δο. Οι δυο τους με 5,32 και 4,23 αντί­στοι­χα, μά­ζευαν σχε­δόν 10 από τα 31 ρι­μπά­ουντ της ομά­δας τους σε κάθε παι­χνί­δι.

Ο ΠΑΣΕΡ: Από­λυ­τη ήταν η κυ­ριαρ­χία του Ρέ­λε­φορντ και σε ορ­γα­νω­τι­κό επί­πε­δο μοι­ρά­ζο­ντας συ­νο­λι­κά 114 ασίστ σε 28 αγώ­νες πρω­τα­θλή­μα­τος (4,07 μ.ο.). Ο Αμε­ρι­κα­νός έγινε ο 7ος πασέρ στην ιστο­ρία της ομά­δας και μόλις ο 3ος ξένος που έφτα­σε σε τρι­ψή­φιο αριθ­μό ασίστ μετά τους Μάρ­κους Χάτεν και Τζά­ρεντ Τζόρ­νταν.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Τρέ­βορ Ρέ­λε­φορντ σε μία από τις «καυ­τές» μέρες του στον δεύ­τε­ρο γύρο, εκεί­νη του εκτός έδρας αγώνα με τον Κό­ροι­βο, ση­μεί­ω­σε 35 πό­ντους. Ήταν η 2η κα­λύ­τε­ρη επί­δο­ση της φε­τι­νής Basket League ΣΚΡΑΤΣ- μετά τους 36 του Ντου­έιν Ντέι­βις- και κο­ρυ­φαία βέ­βαια του φε­τι­νού Κο­λοσ­σού H Hotels. 25 είχε ο Γιαν­νού­λης Λα­ρεν­τζά­κης στο ματς της 2ης αγω­νι­στι­κής κό­ντρα στο Ρέ­θυ­μνο Cretan Kings.

Στο τε­λευ­ταίο παι­χνί­δι της ομά­δας της Ρόδου στη σεζόν, στον 2ο προη­μι­τε­λι­κό των πλέι οφ με τον Πα­να­θη­ναϊ­κό, ο Γιάν­νης Γε­ωρ­γαλ­λής κα­τέ­βα­σε 14 ρι­μπά­ουντ που εκτός από κο­ρυ­φαία φε­τι­νή επί­δο­ση για τον Κο­λοσ­σό H Hotels, απο­τε­λεί και ρεκόρ κα­ριέ­ρας για τον 33χρονο φόρ­γουορντ που στο ίδιο παι­χνί­δι έφτα­σε τις 300 συμ­με­το­χές στην κα­τη­γο­ρία. 10 ρι­μπά­ουντ είχε ο Ουίλ Ντέι­βις στο εκτός έδρας παι­χνί­δι του πρώ­του γύρου με την Κη­φι­σιά.

Υπήρ­χε αμ­φι­βο­λία για το ποιος παί­κτης του Κο­λοσ­σού H Hotels είχε την κο­ρυ­φαία επί­δο­ση στις ασίστ; Ο Τρέ­βορ Ρέ­λε­φορντ μοί­ρα­σε εννιά στο ματς της 2ης αγω­νι­στι­κής με το Ρέ­θυ­μνο Cretan Kings. Από έξι είχαν ο Λα­ρεν­τζά­κης (δύο φορές) και ο Άχο­νεν (στην πρε­μιέ­ρα με τον Ολυ­μπια­κό).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.