Ειδήσεις

Κατατέθηκε μήνυση για κλοπή κοσμημάτων

Μήνυση σε βάρος ενός υπευθύνου φύλαξης της οικίας της και της συζύγου του, για διακεκριμένη κλοπή, άσκησε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου γνωστή επιχειρηματίας του νησιού, που διατείνεται ότι της αφαίρεσαν κοσμήματα και μια συλλεκτική τσάντα, αξίας άνω των 200.000 ευρώ!
Η μηνύτρια είναι επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού στη Ρόδο. Σε κοντινή σχετικά απόσταση από την επιχείρησή της, βρίσκεται το σπίτι της, το οποίο είναι σχετικά απομονωμένο και η ίδια ζει μόνη της για αυτό και αποφάσισε να προσλάβει προσωπικό ειδικά για τη φύλαξή του.
Ο πρώτος μηνυόμενος εργάζεται σε εκείνη περίπου ένα έτος ως εξωτερική φρουρά του σπιτιού, και στις αρχές Ιανουαρίου φέρεται να της πρότεινε να προσλάβουν τη δεύτερη μηνυόμενη, ως άτομο εμπιστοσύνης. Η μηνύτρια διατείνεται ότι της απέκρυψε το γεγονός ότι είναι η σύζυγός του.
Η δεύτερη μηνυόμενη, εργαζόταν στην πρωινή βάρδια και είχε κλειδί του σπιτιού και πρόσβαση σε όλους τους χώρους συμπεριλαμβανομένων και των υπνοδωματίων. Υποστηρίζει ότι πείσθηκε από τους μηνυόμενους ότι πρέπει να ελέγχουν το σπίτι, κατά την απουσία της, για περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς ή πλημμύρας, ενώ υπήρχε και η ανάγκη χρήσης της τουαλέτας, αν χρειαζόταν, κατά τη διάρκεια της φύλαξης.
Περί τα μέσα Μαρτίου 2014, όπως ισχυρίζεται, άρχισε να διαπιστώνει ότι έλειπαν τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας, που είχε μέσα σε δύο ξεχωριστά συρτάρια και μία ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο της. Στην αρχή πίστεψε ότι κάπου παράπεσαν μα στη συνέχεια και μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπίστωσε, όπως ισχυρίζεται, ότι είχαν αφαιρεθεί από τη δεύτερη μηνυόμενη η οποία ήταν μόνη της στο σπίτι μεταξύ 13.00 και 14.30 κάθε μέρα με την άμεση συνέργεια του πρώτου.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι της αφαίρεσαν ένα δαχτυλίδι με μπριγιάν και μαργαριτάρι, ένα δαχτυλίδι με μαύρο όνυχα μπριγιάν στο κέντρο και άλλα μπριγιάν, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια χρυσά (τετράφυλλο τριφύλλι) με μπριγιάν σε όλα τα πέταλα, ένα ζεύγος σκουλαρίκια κρεμαστά χρυσά με ένα μεγάλο μαργαριτάρι και μπριγιάν, ένα ζεύγος χρυσά με μπριγιάν, ένα κολιέ δύο σειρών χρυσό και μια τσάντα chanel συλλεκτική, αξίας 5000 ευρώ.
Τα ανωτέρω κοσμήματα έχουν συνολική αξία πάνω από 200.000 ευρώ η δε συναισθηματικά τους αξία είναι ανυπολόγιστη καθώς αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια και δώρα του συζύγου της.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου