Τοπικές Ειδήσεις

Συνέντευξη του Δημήτρη Γάκη στην ΕΡΑ Ρόδου για τον αιγιαλό 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και δήλωσε:

«Το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι συμμόρφωση και ευθυγράμμιση με τις κατά καιρούς αποφάσεις του ΣτΕ. Προστατεύει την ελεύθερη δίοδο προς τη θάλασσα και προβλέπει εξαιρέσεις από την κατεδάφιση μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, πχ. αντιδιαβρωτικά, επείγοντα έργα και έργα ειδικών κατηγοριών, όπως εκείνα που αφορούν τη διέλευση ενός αγωγού. Και μάλιστα ρητά αναφέρεται πως πρόκειται για έργα που γίνονται από φορείς του Δημοσίου και για κοινωφελείς σκοπούς. Στη δική μας περιοχή, με βάση τον κτηματολογικό κανονισμό ο αιγιαλός οριοθετείται εκεί που φτάνει το χειμέριο κύμα και επιπλέον δώδεκα μέτρα. Στην έκταση των δώδεκα μέτρων έχουν κτιστεί αυθαίρετες κατασκευές ήδη από το 1938 στο Φαληράκι, στο Γεννάδι και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει η σκέψη να συσταθεί μια Επιτροπή για να εξεταστεί τι θα γίνει με τις περιοχές οι οποίες είχαν κτηματολόγιο αλλά με έναν διαφορετικό κανονισμό. Ειδικά για την Ρόδο, την Κω, τη Λέρο, όπου υπήρχε ένας κτηματολογικός κανονισμός, ο οποίος πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής θα ακουστούν οι Φορείς την Τετάρτη (10.04), και την Πέμπτη θα αποφασίσουμε την τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, λαμβάνοντας υπόψη και το καθεστώς που υπήρχε με βάση το προηγούμενο κτηματολογικό κανονισμό. Στην αυριανή (σημερινή) συνεδρίαση θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην επιμέρους επίλυση προβλημάτων».

 

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου