Σημαντικοί ομιλητές πρόκειται να πάρουν μέρος στην 5η ημερίδα ποιότητας που διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδου, το Σάββατο 14 Απριλίου στο ξενοδοχείο Olympic, στην Ιξιά. Έπειτα από πέντε χρόνια, η ημερίδα ποιότητας έχει καθιερωθεί ως διοργάνωση, γεγονός που αποδεικνύεται και από την μεγάλη ανταπόκριση κορυφαίων στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας και καθηγητών πανεπιστημίου. Μεταξύ των ομιλητών είναι φέτος ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Αυστρίας, Ιωάννης Αφουκατούδης, ο γενικός διευθυντής της Tez Tours Μανώλης Απλαδενάκης, ο καθηγητής του BOURNEMOUTH UNIVERSITΥ, Δημήτρης Μπούχαλης κ.α.
Όπως κάθε φορά, τις εργασίες της ημερίδας αναμένεται να παρακολουθήσουν στελέχη των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και των φορέων του νησιού.
Για την ημερίδα ποιότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος δηλώνει: «Η ημερίδα αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό και όλους τους πολίτες με ευαισθησία και όραμα. Στόχος και σκοπός, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, να βελτιώσουμε την ποιότητα, αναδεικνύοντας όλες τις ομορφιές και βελτιώνοντας τις υποδομές του τόπου καθώς και τις παροχές υπηρεσιών μας. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με την αρμονική συνεργασία αρχών, φορέων και επιχειρήσεων. Μήνυμά μας η προσήλωση στην ποιότητα».
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο των εργασιών της ημερίδας θα τιμηθούν οι πρωτεργάτες του Ροδιακού τουρισμού και συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Καμπουράκης από τους πρώτους ξενοδόχους και οι κύριοι Ιάκωβος και Εμμανουήλ Γερονικόλας που είχαν ιδρύσει το τουριστικό πρακτορείο Travel Land ήδη από τη δεκαετία του ’60.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον:
09:00-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΚΑΦΕΣ
09:30-09:50 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ
09:50-10:00 ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΔΞΡ
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ»
Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος
10:00-10:15 THOMAS COOK AUSTRIA – IOANNIS AFUKATUDIS– CEO THOMAS COOK AUSTRIA
10:15-10:30 JET 2 HOLIDAYS – JOHN TAYLOR – GENERAL MANAGER – CONTRACTING – “QUALITY – KEY TO SUCCESS: A TOUR OPERATOR’S PERSPECTIVE”
10:30-10:45 TUI – HELENE ROTHE – CUSTOMER SATISFACTION MONITORING – “TUI QUALITY MANAGEMENT – RHODES vs. COMPETITORS & WHAT MILLENIALS ACTUALLY WANT”
10:45-11:00 TEZ TOURS – MANOLIS APLADENAKIS – GENERAL MANAGER – “ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙΚΑΛΥΤΕΡΟ”
11:00-11:15 FRAPORT – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ – AIRLINE MARKETING & DEVELOPMENT MANAGER – COMMERCIAL & BUSINESS DEVELOPMENT – “RODOS AIRPORT DIAGORAS: TRAFFIC DEVELOPMENT & THE WAY FORWARD”
11:15-11:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11:45-12:00ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ – ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος
12:00-12:15 INSETE – ΑΡΗΣ ΙΚΚΟΣ –RESEARCH DIRECTOR – “ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΡΟΔΟ, ΚΩ, ΛΟΙΠΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ”
12:15-12:30 ANATOLIACOLLEGE – ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – COORDINATORHOSPITALITY&TOURISM – ASSISTANTPROFESSOR – “Η ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ”
12:30-12:45 STR- ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ – MIDDLE EAST, AFRICA AND GREECE EXECUTIVE – “ RAISING THE BAR: HOTEL PERFORMANCE BENCHMARKING WITH STR”
12:45-13:00 TRAVELIFE – ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ –ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ TRAVELIFE ΕΛΛΑΔΟΣ -“ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ”
13:00-13:15 AGROSPECOM – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΓΑΛΟΥ –ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ AGROSPECOM – “ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ”
13:15-13:30 BOURNEMOUTH UNIVERSITY – ΔΡ.ΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ – “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΣ”
13:30-14:15ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ MARKETING»
Συντονιστής: Γεώργιος Ματσίγκος
14:15-14:30 BOURNEMOUTH UNIVERSITY – PROFESSOR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ – “SMART TOURISM AND HOSPITALITY: HORIZON 2030”
14:30-14:45 WIND – ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ –ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ WIND BUSINESS MARKETING – “CONNECTIVITY AND QUALITY ΓΙΑΤΗΣΥΓΧΡΟΝΗΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ”
14:45-15:00 NOVUS MIND LTD. – ΔΡ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΗΣ–“ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ MARKETING ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Μ ΕΕΜΦΑΣΗΣΤΙΣ ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ”
15:00-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΔΡ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ
Σεμινάριο με τον καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη
Στο μεταξύ ,την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bournemouth και τον Καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, διοργανώνει σεμινάριο με έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών για την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.
Το σεμινάριο θα έχει τέσσερις θεματολογίες:
Α. Καινοτομία ως πηγή ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό και τη φιλοξενία
Β. Εξατομικευμένες υπηρεσίες και συμμετοχή στην δημιουργία της εμπειρίας του πελάτη
Γ. Διαχείριση ταλέντου και στρατηγικές για ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών
Δ. Smart tourism – καινοτομίες και «έξυπνοι» προορισμοί
Τον καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, θα πλαισιώσουν οι καθηγητές Δρ. Λία Μαρινάκου και Dr. Hanaa Osman, συνεργάτιδες του στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth.
Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 5 ωρών (16.00-21.00) σε χώρο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου ενώ υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για συμμετοχές εκτός συλλόγου με συμβολικό κόστος 60 ευρώ. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.
Για δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλετε e-mail στην Ταμία του Συλλόγου, κα. Παθιάκη Μαρία στο [email protected]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ