Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Λαμπρή Δευτέρα, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής, κατηγορούμενος για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν το πρωί της 6ης Απριλίου 2018 στην «Ακαντιά» για την διενέργεια ελέγχων στους επιβάτες των πλοίων που καταφθάνουν.
Περί ώραν 09.30 κατέπλευσε το πλοίο BLUE STAR και κατά τον έλεγχο των επιβατών εντοπίσθηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, για το δρομολόγιο Πειραιάς – Ρόδος, με αναχώρηση 05-04-2018 και ώρα 18:00, και μία βαλίτσα η οποία περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5.085 γραμμαρίων,.
Κατά την παραμονή του στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ο κατηγορούμενος φέρεται να επέδειξε αρνητική στάση, προσπαθώντας να συσκοτίσει την περαιτέρω έρευνα και να συλληφθεί ο παραλήπτης.
Δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση ύπαρξης περισσότερων δραστών οι οποίοι οργάνωσαν την μεταφορά των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στην Ρόδο και η εξακρίβωσή τυχόν δραστών οι οποίοι θα παρελάμβαναν τις ναρκωτικές ουσίες στην Ρόδο.
Απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας ο 23χρονος, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, υποστήριξε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά στο Μενίδι από έναν αθίγγανο ο οποίος πουλάει κάνναβη στο Μοναστηράκι και ότι ανέλαβε την μεταφορά τους στη Ρόδο έναντι αμοιβής 500 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Βερβέρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ