Επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάδα βλέπουν στρατιωτικοί αναλυτές

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, η Άγκυρα έχει δεσμεύσει ολόκληρη σχεδόν τη χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο και μια ανάσα από τις Οινούσσες, για το χρονικό διάστημα από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου για τη μεγάλης κλίμακας αποβατική άσκηση «Efes».

Στρατιωτικοί αναλυτές που επικαλείται το news.gr, κάνουν λόγο για καθαρή επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς τόσο το σημείο το οποίο έχει επιλεγεί όσο και το αντικείμενο φαίνεται να έχει ως κύριο στόχο αποβατικές ενέργειες.

Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

Την άσκηση «Efes» αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

tyhtr

 

Πηγή: newsbeast.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ