Ρεπορτάζ

Γνωστός αντιεξουσιαστής ζητά «συγχώνευση ποινών» με αίτημά του στο Εφετείο

  • Μεταξύ άλλων διέπραξε ληστεία και στην Εμπορική Τράπεζα της Πάτμου

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί την 27η Απριλίου 2015 η αίτηση του αντιεξουσιαστή Νικολάου Κουνταρδά για τη συγχώνευση ποινών, που του έχουν επιβληθεί για υποθέσεις του στην Πάτμο και στον Πειραιά.
Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έχει καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα, στο κέντρο της Πάτμου την 10.45 ώρα της 24ης Ιουλίου 2012. Στον κατηγορούμενο, που κρατείται στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, είχε επιβληθεί πρωτοδίκως από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ποινή κάθειρξης 7 ετών.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό αφού έλαβε υπόψην του και το γεγονός ότι πάσχει από ψυχική νόσο.
O Νίκος Κουνταρδάς αναστάτωσε την κοινή γνώµη και ιδίως τον αντιεξουσιαστικό χώρο, µε την προσχεδιασµένη ενέργειά του, τον Ιούνιο του 2009, να πηδήσει τα κάγκελα της ΓΑΔΑ και να βρεθεί στο γραφείο του εµβρόντητου διευθυντή της Αντιτροµοκρατικής Υπηρεσίας για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του ειδικού φρουρού Χαράλαµπου Αµανατίδη, έξω από την οικία του Βρετανού πρέσβη.!!
Επίσης, δήλωσε στους αστυνοµικούς ότι µε άλλους φίλους του σκότωσαν τον Αµανατίδη χωρίς να το θέλουν, για να πάρουν το όπλο του. Πίστευε ότι τον παρακολουθούσαν και φοβόταν για τη ζωή του.
Μεταξύ άλλων είχε οµολογήσει ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα, στην οδό Ιπποκράτους, στις 20 Μαρτίου του 2009, ενώ ήταν έξω από τη φυλακή µε περιοριστικούς όρους.
Ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορήθηκε και για τον ξυλοδαρµό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, στα Εξάρχεια, το 2006, καθώς και για εµπρησµούς σε τράπεζες.
Το 2006 είχε συλληφθεί για την επίθεση σε βάρος του κ. Πολυζωγόπουλου και παρέµεινε προφυλακισµένος για 17 µήνες. Όταν το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, που είναι 18 µήνες, έληξε χωρίς να γίνει η δίκη, αφέθηκε ελεύθερος.
Δύο χρόνια µετά, το 2008, συνελήφθη σε γήπεδο, όπου είχε σηκώσει πανό µε αντιεξουσιαστικά συνθήµατα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε µηνών για παράβαση του νόµου περί εξωσχολικού αθλητισµού.
Τον ίδιο χρόνο, το 2008, συνελήφθη, αυτή τη φορά για εµπρησµό σε ΑΤΜ στην Κοµοτηνή και του επιβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εµφάνισής του στο Αστυνοµικό Τµήµα του τόπου κατοικίας του.
Την 1η Μαΐου 2009, παρότι παρουσιάστηκε στο Αστυνοµικό Τµήµα, όπως υποστηρίζει, δεν είχε µαζί του τα απαραίτητα έγγραφα και τυπικά θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.
Στις 16 Μαΐου 2009 συνελήφθη για τον ίδιο λόγο και από τότε νοσηλευόταν σε νοσοκοµείο, όπου έκανε απεργία πείνας και δίψας, η οποία είχε λάβει µεγάλη δηµοσιότητα.
Αποφυλακίστηκε µε απόφαση του Συµβουλίου Εφετών της Κοµοτηνής την 17η Ιουνίου 2009. Για την αποφυλάκισή του είχαν κινητοποιηθεί γιατροί, δικηγόροι και διάφορες οµάδες συµπαράστασης.
Η δεύτερη ποινή, που αιτήθηκε να συγχωνεύσει, αφορά επεισόδιο που σημειώθηκε στον Πειραιά για το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών.
Θυμίζουμε ότι το πρωί της 24ης Ιουλίου 2012, ο κατηγορούμενος που παραθέριζε µόνος στο νησί και διέµενε σε ξενοδοχείο στην παραλία της “Σκάλας”, φορώντας άσπρο κράνος, µαντήλι στο πρόσωπο, γάντια και ζακέτα µε κουκούλα, αφού στάθµευσε ενοικιαζόµενο µοτοποδήλατο έξω από την είσοδο της τράπεζας, αφήνοντάς το ανοιχτό µε το κλειδί στη µίζα, εισήλθε εντός, κραδαίνοντας πιστόλι. Στο κατάστηµα υπήρχαν τη στιγµή εκείνη 7 πελάτες, που αιφνιδιάστηκαν και ο 35χρονος χωρίς να χρονοτριβεί πήδηξε στο γκισέ του ταµείου και άρπαξε από το συρτάρι, σύµφωνα µε την επίσηµη καταµέτρηση, 41.353 ευρώ, τα οποία έβαλε σε µια σακούλα.
Η ταµίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει και εκείνος διέφυγε από το κατάστηµα τρέχοντας. Δύο πελάτες επεδίωξαν να τον καταδιώξουν αλλά σταµάτησαν όταν τους επέδειξε το πιστόλι, «διατάσσοντάς τους» να κάνουν πίσω.
Επιβιβάστηκε στο µοτοποδήλατο του και διέφυγε µέσα από στενά. Αυτόπτες µάρτυρες κατόρθωσαν να συγκρατήσουν τα στοιχεία του µοτοποδηλάτου, που ήταν ενοικιαζόµενο, και οι αστυνοµικοί µπόρεσαν µισή ώρα αργότερα να διασταυρώσουν τα στοιχεία του. Πραγµατοποιήθηκε επιχείρηση στο ξενοδοχείο, όπου διέµενε, κοντά στο οποίο βρέθηκε το δίκυκλο. Οι αστυνοµικοί τον εντόπισαν στο δωµάτιό του και τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν τα χρήµατα σε σακουλάκια για τσιπς σε µια πυροσβεστική φωλιά κοντά στο δωµάτιό του.
Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το πιστόλι, που είχε χρησιµοποιήσει ήταν ψεύτικο και το είχε αγοράσει έναντι 4 ευρώ από κατάστηµα παιχνιδιών στην Πάτµο.
Εφερε τατουάζ στο ένα χέρι µε τη λέξη “Εκδίκηση” και βρισκόταν μια μέρα πριν τη ληστεία σε παραλιακό πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και έπαιζε “Κίνο”.
Απολογούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης της ληστείας και ισχυρίστηκε ότι η υγεία του κλονίστηκε μετά την άδικη κατηγορία σε βάρος του για τον ξυλοδαρμό του Πολυζωγόπουλου. Δήλωσε πολιτικός κρατούμενος και τόνισε ότι είναι ο «συνήθης ύποπτος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου