Ειδήσεις

Κουσουρνάς: ‘Ο ΠΡΟΤΟΥΡ είναι ανταποδοτικό προϊόν’ – Τι είπε για ΔΗΦΟΔΩ & κρουαζιέρες

Την βεβαιότητα ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ρόδου, εξέφρασε μέσα από το ραδιόφωνο του Άλφα Δωδεκανήσου 969 ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

‘Ο ΠΡΟΤΟΥΡ λειτουργεί χάριν της αυτοδιοίκησης και η λειτουργία του είναι απολύτως ανταποδοτική ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρει στο νησί’ είπε χαρακτηριστικά.

Η χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ ανέρχεται στο 1εκ. Ευρώ ετησίως και ο δήμαρχος εκτίμησε ότι ο ρόλος του συνέβαλε τα μέγιστα στον τουρισμό της Ρόδου.

Είπε ακόμη, ότι ‘στόχος του Δήμου Ρόδου και των φορέων παραμένει η βελτίωση του θαλάσσιου τουρισμού και της προσέλκυσης περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων’ ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για έλλεηψη υποδομών, αφού είναι ‘επαρκείς’.

Ο κ. Κουσουρνάς, επέρριψε τις ευθύνες στις διεθνείς συγκυρίες και στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής που επηρεάζει την περιοχή μας.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με τον ΔΗΦΟΔΩ ο Στάθης Κουσουρνάς εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας πως ‘εάν το ΣτΕ αποφασίσει την ακτάργησή του, θα είναι μια μεγάλη απώλεια για την Ρόδο.

Ο Δήμος Ρόδου θα χάσει το 25-35% των τακτικών εσόδων του τα οποία είναι ανταποδοτικά ως προς την μορφή άυλων δράσεων για νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου