Ειδήσεις

Οι Ελληνες επιλέγουν εξωτερικό για Πάσχα

Η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη και η Βαρκελώνη είναι οι προορισμοί που βρίσκονται στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Ελλήνων για την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Trivago.

Η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση στη Ρώμη φθάνει στα 168 ευρώ, στο Παρίσι στα 177 ευρώ, στο Λονδίνο στα 200 ευρώ, στην Κωνσταντινούπολη στα 143 ευρώ και στη Βαρκελώνη στα 131 ευρώ. Στην έκτη θέση των προτιμήσεων –και πρώτος ελληνικός προορισμός– βρίσκεται η Κέρκυρα με μέση τιμή 104 ευρώ, στην έβδομη η Αθήνα με 80 ευρώ, στην όγδοη η Φλωρεντία με 177 ευρώ, στην ένατη το Ναύπλιο με 100 ευρώ και στη δέκατη το Βερολίνο με 94 ευρώ.

Τα στοιχεία της Trivago δείχνουν ότι στην πρώτη θέση των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Ευρωπαίων τουριστών μεταξύ των ελληνικών προορισμών για το Πάσχα βρίσκεται η Αθήνα. Σύμφωνα με την Trivago, η Αθήνα είναι ο φθηνότερος προορισμός για διαμονή μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, με δεύτερο το Βερολίνο (94 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ξένων τουριστών στη χώρα μας για το Πάσχα βρίσκεται η Ρόδος με 61 ευρώ, στην τρίτη τα Χανιά με 58 ευρώ, στην τέταρτη τα Φηρά με 93 ευρώ, στην πέμπτη η Θεσσαλονίκη με 73 ευρώ, στην έκτη το Ρέθυμνο με 69 ευρώ, στην έβδομη η Οία με 193 ευρώ, στην όγδοη το Ημεροβίγλι με 169 ευρώ, στην ένατη η Κέρκυρα και στη δέκατη ο Αγιος Νικόλαος με 92 ευρώ. Το 2013, πρώτη επιλογή των προτιμήσεων των Ελλήνων για το Πάσχα ήταν επίσης η Αθήνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου