ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Δ. Κρεμαστινός

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

“Αν η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών πραγ­μα­τι­κά επι­θυ­μού­σε τη διά­σπα­ση των νη­σιω­τι­κών ΟΤΑ είχε το χρόνο να κα­τα­θέ­σει τρο­πο­λο­γία στη Βουλή. Όλα όσα έγι­ναν όμως δεί­χνουν πως το ΥΠΕΣ δεν επι­διώ­κει αλ­λα­γές”.

Την άποψη ότι η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών δεν επι­διώ­κει τη διά­σπα­ση των με­γά­λων νη­σιω­τι­κών Δήμων εξέ­φρα­σε χθες, ομι­λώ­ντας στους δη­μο­σιο­γρά­φους, στο πε­ρι­θώ­ριο της τε­λε­τής των εγκαι­νί­ων του αι­μο­δυ­να­μι­κού τμή­μα­τος στο νο­σο­κο­μείο Ρόδου, ο βου­λευ­τής κ.Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός.

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου πρό­σθε­σε πως είναι αστεία όσα λέ­γο­νται περί εμπλο­κής της διά­σπα­σης των ΟΤΑ, εξαι­τί­ας του βέτο που έθεσε το ΠΑΣΟΚ.

“Εφό­σον δεν έχει κα­τα­τε­θεί μια τρο­πο­λο­γία από το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών για το θέμα αυτό, πώς θα εκ­φρά­σου­με γνώμη εμείς οι βου­λευ­τές; Αν το ΥΠΕΣ επε­δί­ω­κε τις αλ­λα­γές θα είχε κι­νη­θεί δια­φο­ρε­τι­κά”, τό­νι­σε ο κ. Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με την τρο­πο­λο­γία που θα κα­τα­τε­θεί ξανά για το θέμα, με πρω­το­βου­λία του βου­λευ­τή κ. Ν. Ση­φου­νά­κη, ο κ. Κρε­μα­στι­νός δή­λω­σε πως δεν θα έχει τύχη γιατί δεν στη­ρί­ζε­ται και από άλ­λους βου­λευ­τές.

«Δεν έβαλε βέτο στην υπό­θε­ση το ΠΑΣΟΚ. Την ευ­θύ­νη φέρει η κυ­βέρ­νη­ση που δεν κα­τέ­θε­σε τρο­πο­λο­γία. Συ­στή­θη­κε μια επι­τρο­πή η οποία θα ασχο­λη­θεί με τις με­τα­βο­λές στον Καλ­λι­κρά­τη. Η τρο­πο­λο­γία υπο­γρά­φε­ται μόνο από τον κ. Ση­φου­νά­κη. Δεν πι­στεύω πως θα έχει τύχη», δή­λω­σε ο κ. Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός.

Ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ ανα­φέρ­θη­κε και στην ορ­γα­νω­τι­κή συν­διά­σκε­ψη της «ΕΛΙΑΣ» που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην Αθήνα.

«Θα μπο­ρού­σα να μην λάβω μέρος στην ορ­γα­νω­τι­κή συν­διά­σκε­ψη της «ΕΛΙΑΣ». Συμ­με­τεί­χα γιατί είχε εκ­φρα­στεί αρ­νη­τι­κή άποψη από τον κ Γιώρ­γο Πα­παν­δρέ­ου. Ήθελα με την πα­ρου­σία μου να δείξω πως δεν ανήκω σε ομά­δες. Αυτό το γνω­ρί­ζουν οι πά­ντες», δή­λω­σε ο κ. Κρε­μα­στι­νός και υπο­γράμ­μι­σε πως παρά το γε­γο­νός ότι συμ­με­τεί­χε στην ορ­γα­νω­τι­κή συν­διά­σκε­ψη του συ­γκε­κρι­μέ­νου κι­νή­μα­τος δεν πι­στεύ­ει στις αρχές που πρε­σβεύ­ει η «ΕΛΙΑ».

«Πα­ρό­τι με­τεί­χα στην ορ­γα­νω­τι­κή συν­διά­σκε­ψη δεν πι­στεύω στην ΕΛΙΑ. Συμ­με­τέ­χουν στο κί­νη­μα άν­θρω­ποι οι οποί­οι εξε­λέ­γη­σαν από το ΠΑΣΟΚ ή πήραν από αυτό δη­μό­σιες θέ­σεις. Δεν είναι κάτι και­νούρ­γιο. Αν η οποια­δή­πο­τε κί­νη­ση πε­ριε­λάμ­βα­νε και αν­θρώ­πους που δεν ανή­κουν στο συ­γκε­κρι­μέ­νο κόμμα θα ήμουν θε­τι­κός», δή­λω­σε ο κ. Δημ. Κρε­μα­στι­νός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.