Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε αγωγή κατηγορούμενου για σεξουαλικά εγκλήματα από 21 γυναίκες γυναικολόγου κατά μιας εκ των φερόμενων ως θυμάτων του

Με την υπ’ αριθμ. 3/2024 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε 65χρονος γυναικολόγος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί ήδη σε δίκη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μετά από μήνυση 21 γυναικών για σεξουαλικά εγκλήματα, κατά μιας 25χρονης ημεδαπής εκ των φερομένων ως θυμάτων του.
Ο ενάγων εξέθεσε ότι την 24η Σεπτεμβρίου 2019 η εναγομένη κατέθεσε σε βάρος του έγκληση ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα ποινικά αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της, του βιασμού, της κατάχρησης σε γενετήσια πράξη, της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και της έργω εξύβρισης της τιμής της και της αξιοπρέπειάς της, που ο ενάγων διέπραξε δήθεν κατά την άσκηση του επαγγέλματός του και την διενέργεια γυναικολογικού ελέγχου σε αυτήν.
Υποστήριξε ότι η εναγομένη ισχυρίστηκε ψευδώς γεγονότα που τον δυσφημούν και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του και ζήτησε να υποχρεωθεί αυτή να του καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή λόγω ερημοδικίας του ενάγοντος ως ουσία αβάσιμη.
Η 25χρονη έχει ισχυριστεί ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2015, περίπου στις 3 τα ξημερώματα μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, λόγω κολπικής αιμορραγίας.
Στο τμήμα επειγόντων δεν παρέμεινε διότι της είπαν να πάει την επόμενη ημέρα το πρωί να την δει ο γυναικολόγος που εφημέρευε. Διατείνεται ότι αφού κάθισε στην καρέκλα της εξέτασης ο ιατρός χρησιμοποίησε την ειδική υπερηχογραφική κεφαλή και το ειδικό τζελ και στην αρχή έκανε υπέρηχο στην περιοχή της κοιλιάς και κατόπιν έβαλε τον υπέρηχο στον κόλπο της κινώντας τον γρήγορα.
Μετά ξεκίνησε να βάζει τα δάχτυλά του στον κόλπο της και όπως ισχυρίζεται, τα κινούσε ρυθμικά κάνοντας ξεκάθαρα χωρίς καμία αμφιβολία ερωτική πράξη.
Είδε, όπως περιγράφει, την αντίδρασή της και από τον πόνο και το σοκ πάγωσε, ακινητοποιήθηκε και από τον φόβο της αντανακλαστικά σφίχτηκε το σώμα της. Εκείνος, όπως ισχυρίζεται, της είπε «μην φωνάξεις και σ’ ακούσουν απ’ έξω και μην σφίγγεσαι».
Σηκώθηκε από την καρέκλα και ντύθηκε και όταν γύρισε να δει πού είναι, ήταν στο γραφείο του και όπως ισχυρίζεται τον είδε να έχει το χέρι του στο παντελόνι του.
Ψέλλισε ότι πρέπει να φύγει και όπως διατείνεται εκείνος ήρθε κατά πάνω της την αγκάλιασε, την τράβηξε πάνω του και την παρέσυρε στην καρέκλα, όπου κάθισε με την βία και την έβαλε να ακουμπήσει πάνω στα απόκρυφά του, ενώ της έδωσε ένα φιλί στο λαιμό και ένα χαρτάκι με το κινητό του στο χέρι της.
Ο ιατρός διαψεύδει τους ισχυρισμούς της. Ισχυρίζεται ότι η μοναδική επίσκεψή της στο νοσηλευτικό ίδρυμα πραγματοποιήθηκε την 10η Ιουλίου 2014 και όχι στο χρονικό διάστημα που ανέφερε και αφορούσε όχι στο γυναικολογικό αλλά στο ακτινολογικό τμήμα.
Αναφέρει εξάλλου στην αγωγή που υπέβαλε ότι η ίδια επισκέφθηκε το επόμενο έτος (2016) το γυναικολογικό τμήμα στα εξωτερικά ιατρεία 6 φορές κι αν υπήρξε «θύμα» όχι μόνο θα τον είχε καταγγείλει ευθύς αμέσως αλλά κυρίως όμως δεν θα επισκεπτόταν τον επόμενο χρόνο 6 φορές το γυναικολογικό τμήμα για να εξετασθεί διότι είχε κακοποιηθεί και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Επισημαίνει ακόμη ότι τον καταμήνυσε μετά από 5 έτη.
Θυμίζουμε ότι από την 20ή Σεπτεμβρίου 2023 η «δημοκρατική» έγραψε ότι η δίκη του γυναικολόγου έχει προσδιοριστεί για την 5η Φεβρουαρίου 2024 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου και όχι της Κω, όπως αρχικώς είχε προσδιοριστεί και αναβληθεί.
Θυμίζουμε ότι ο 65χρονος ιατρός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου.
Ο ιατρός παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος του ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Επιπλέον, κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος περισσότερων προσώπων, με κατάχρηση προς αντίσταση και συγκεκριμένα εις βάρος 12 γυναικών, αλλά και ότι προσέβαλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.
Ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής, και ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου