Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου προς τον υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη

Επιστολή με τα σοβαρά και άμεσα αιτήματα των συνταξιούχων Ρόδου, απέστειλε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη

Κύριε υπουργέ,

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου εκφράζοντας τα αιτήματα των μελών του και όλων των συνταξιούχων του νησιού που υπογράφουν ζητάει:

1. Το ποσό που αφαιρέθηκε από τους συνταξιούχους που ήσαν δικαιούχοι και ελάμβαναν το ΕΚΑΣ να προστεθεί και να ενσωματωθεί στην εθνική σύνταξη, έτσι ώστε κανείς συνταξιούχος να μη λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μικρότερη από εξακόσια (600,00) ευρώ καθαρά.

2. Τα φάρμακα αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των πάγιων μηνιαίων εξόδων των συνταξιούχων. Για το λόγο αυτό ζητούμε να καταργηθεί η δυσβάσταχτη συμμετοχή των συνταξιούχων κατά 25% στις δαπάνες των φαρμάκων. Η δαπάνη των φαρμάκων να καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από το κράτος.

3. Να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους οι κρατήσεις που έγιναν παράνομα το 11 μηνο: Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 στα Δώρα και στις Επικουρικές Συντάξεις

4. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επαναφορά σε ισχύ και καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, όπως αυτές ίσχυαν πριν μας αφαιρεθούν, με τους νόμους 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου