Ειδήσεις

Αλλάζουν όλα στις τράπεζες – Με πακέτα… προσφορών οι συναλλαγές

Ο καταναλωτής θα πληρώνει προπληρωμένα «πακέτα» τα οποία θα έχουν να κάνουν με το πόσες συναλλαγές εκτιμά ο ίδιος πως θα έχει

Νέα εποχή έρχεται για τις ελληνικές τράπεζες, με γκισέ που εξαφανίζονται, προσωπικό άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και νέες χρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2020, όπως έχει ανακοινωθεί αρμοδίως, αναμένεται να γίνει «ομαδοποίηση» εργασίων σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ετσι, ο καταναλωτής θα πληρώνει προπληρωμένα «πακέτα» τα οποία θα έχουν να κάνουν με το πόσες συναλλαγές εκτιμά ο ίδιος πως θα έχει, αλλά και το είδος των συναλλαγών στις οποίες θα προβαίνει (αποστολή εμβασμάτων κ.λπ.).

Τα νέα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια μετασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος, ενώ αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των υπηρεσιών που θα παρέχονται στα γκισέ, καθώς οι πελάτες θα αξιοποιούν τις ψηφιακές δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εν προκειμένω αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2019 ελληνική συστημική τράπεζα δεν πραγματοποιεί στα γκισέ συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου